1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2342607

Sv: Apropå ingenting...
Olle:

Extremt märkligt att han väljer att inte skicka den vidare för granskning om det nu är en solklar "femma som han missar på isen, dom kollar ju på alla sådana i efterhand. Sedan var ju frågan vi diskuterade huruvida det skulle vara avstängning eller ej, och tydligen inte eftersom referensgrupp och domare kollat på den i efterhand och valt att inte skicka vidare.

Nja wessner ger jag inte mycket för, han kan ju inte ens se en solklar puck out. Missar tacklingen på Sam som sedan blir avstängning osv. Så vad han säger skulle jag inte använda som något bevis, då är det ju bättre att titta på vad referensgruppen och domarchefen väljer att göra eller inte göra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: ja avstängning eller ej, det kan man diskutera men precis som du säger så är det ju märkligt att man missar den (Wessner alltså). Hade det varit en spearing, en ful hög klubba eller nåt man kan dölja så förstår jag om man säger att man inte såg situationen men det kan ju inte bli bättre förutsättningar än vad det var vid tacklingen? Situationen uppstår långt från spelet mellan två spelare och inget är i vägen. Så att Wessner går ut och pudlar på den i efterhand, det är ju ett stort skämt.

Sen måste ju en situation få lite extra bäring om domaren tar en femma på isen och själva skickar den vidare för granskning eller om någon granskar situationen i efterhand utan domarens inblandning. För man underminerar ju verkligen domarna om man går in och tar en avstängning i efterhand på en sån där situation, om domarna bara har en tvåa på tavlan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Wessner åker på en riktig räkmacka, vägen var krattad redan innan han hade lagt av som spelare. Snackades väl tidigt om att han skulle utbilda sig till domare efter spelarkarriären, sen dess har domarkarriären gått som på räls.

Den fd. "busen" som ska göra kometkarriär som domare. Vilken story, va!

Känns som att han blir tokhyllad för att han knappt blåser i pipan... Visst uppvisar han någon sorts spelförståelse emellanåt, men han är ju extremt inkonsekvent på sättet han dömer.
Kommentera