1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480548 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2354517

Sv: Apropå ingenting...
Keriksson: LT.se (Södertälje) har en bra genomgång av ekonomin i hockeyallsvenskan. Går att läsa om ni prenumererar på ÖA.

”Utöver HV71 var det två klubbar som omsatte över 50 miljoner kronor förra säsongen: Modo och Björklöven.
Och Modo är, ekonomiskt sett, i särklass. Örnsköldsviksklubben omsatte 100 miljoner kronor, trots mindre än fyra miljoner kronor i covid-19-relaterade stöd. Man lyckades öka sponsringsintäkterna med nära 30 procent till 22 miljoner kronor.
Som en jämförelse runt tio miljoner kronor mer än vad SSK drog in.
Efter ett slutspel med fullsatta hemmamatcher gjorde Modo en ny vinst på nästan fem miljoner kronor och med ett eget kapital på drygt 18 miljoner kronor borde sportchefen Henrik Gradin ha resurser för att bygga ett lag som kan utmana om SHL-platsen varje år.”
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Fantastiskt vad bra sponsorerna ställt upp. Det känns verkligen fantastiskt med Hägglunds initiativ och med tanke på allt som händer i kommunens företag under dem som draglok finns det verkligen fog för att vara positiv.

Sedan har vi en fantastisk hävstång i arenan. Vi kan räkna mer pengar per åskådare än förmodligen alla andra och kan vi fortsätta vara framgångsrika bör det gå att öka snittet rejält.
(Och givetvis är bytet HV-Troja mot DIF-Östersund positivt bara det)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Känns som att det luktar pengar när man är hemma och äter frukost på altanen. Ser fram emot kommande säsong. Länge leve Bernie! Två dygn kvar…
Kommentera