1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474703 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2359875

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Det är visserligen falsk marknadsföring att hävda att det är "gratis".

"Under 2022/2023 får barn och ungdomar upp till och med 15 år (födda 2007 eller senare) gå in gratis på alla våra hemmamatcher i HockeyAllsvenskan och SDHL."

Korrekt formulering hade varit "barn och ungdomar till och med 15 år har möjlighet att gå på matcherna _utan_extra_kostnad_ vid köp av medlemskap i MoDo Hockey och Lumberjacks".

Man kan tycka att detta är tramsigt hårklyveri, men jämför följande rubriker:

"Ungdomar som köper medlemskap i MoDo Hockey _och_ Lumberjacks får gå på matcher utan extra kostnad"

"Satsning på fritt inträde för barn och ungdomar!"

Visst klingar de väldigt olika?

Ingenting som kräver någon form av motprestation är gratis, vilket innebär att det inte heller är okej att kalla något som kräver att man ska bära rött eller tagga MoDo på social medier för "gratis".

Från Wikipedia:

"Gratis är ett ursprungligen latinskt ord, gratiis, som betyder "av nåd", som innebär att man får något till skänks, dvs. utan motprestation"

Det är emellertid lite som med "var" och "vart", eller "chans" och "risk"... 99,9% begriper inte skillnaden och då är väl bara att kapitulera och acceptera att Idiocracy inte är så långt borta som vi hade hoppats.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: men så fungerar dagens samhälle. Se bara på alla få 3mån gratis cmore, aftonbladet plus osv.
Då ska man fylla i personuppgifter de kan sälja vidare, man ska fylla i kreditkort i förväg för kommande betalningar (som de såklart hoppas man ska glömma säga upp) osv.
Må så vara att gratis må ha den betydelsen, men 98% av allt som marknadsförs som gratis kräver någon form av motprestation. Må så vara om det enbart är en email man ska fylla i.

Sen är det förståss lite extra i detta fall då ungdomen faktiskt måste betala för att bli medlem i modo och lumberjacks. Så ett ganska stort steg från gratis.
Men likväl så motsvarar väl den summan kostnaden för 2 matcher annars.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: 250kr idag är ju nästintill gratis, även för ett barn.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Vilka var med mig på matchen då vi vann med 6-5 mot Djurgården i Kempis på 80- eller 90-talet? Jävla tryck i hallen!! Tror att det var Urban Nordin som smackade in den sjätte...
Kommentera