1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

412176 inlägg · 4011 ämnen

Inlägg #2366347

Sv: Försäsong 2022
KB65: Gissar att om vi hade krossat SHL-lag så hade alla varit lyriska. Kommentarer om att det är lönlöst att dra några växlar från försäsongen kommer som brev på posten så fort MoDo presterar dåligt - Gärna med en referens till försäsongen 06/07 (dvs för 16 år sedan).

Klart som tusan det är en indikation på hur det kommer gå. Det blir logisk lapsus att prata om hur spelare som Woods, Marenis, Bernhardt etc. är omotiverade. Rimligen borde väl även andra lags toppspelare vara minst lika omotiverade? Framförallt med tanke på hur mycket det tjatas om att vi värdesätter inställning och karaktär så mycket mer än exempelvis Björklöven.

Sunt förnuft säger att om ett omotiverat Björklöven spöar ett omotiverat MoDo, så spöar även ett motiverat Björklöven ett motiverat MoDo. Sedan sker det förstås alltid skrällar och överraskningar, men nog tyder mycket på att nuvarande trupp i MoDo kommer få svårt att knipa en topplacering.
+5
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Bad_Brett: Det är mycket mer än bara motivation dock som påverkar. På försäsongen kan man testa olika saker, vissa behöver längre tid att komma in i det efter sommaren. Det är människor som spelar hockey det går upp och ned och sunt förnuft säger också att man bör inte dra några slutsatser av bristande underlag.

Om vi hade krossat ett SHL lag, då hade också alla negativa glädjesugare varit här och argumenterat ”det är bara försäsong det betyder ingenting, truppen är för tunn”.

Så man kan välja att suga energi eller välja att ge.
+8
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Bad_Brett: Motorsågen tas fram först när vi spelar om poäng, ganska enkelt faktiskt, kanske en mognadsfråga
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Bad_Brett:
Tackar 😀
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Bad_Brett: Har inte ens nämnt 06/07, utan tog upp 20/21 och 21/22 (2 år sedan). Jag väljer att inte dra några slutsatser förens vi närmar oss den riktiga säsongen. Känner inte att resultat brukar vara någon bra indikation alls. Speciellt när vi matchat tungt med juniorer hittills.

BIK fick stryk av norska Stjernen samtidigt som Södertälje fullkomligt körde över dem. Tror inte de senare kommer lägga sig över BIK i tabellen.
KIK har kört över både SHL och Liiga samt Ettan. Antar att de ligger bäst hittills?
+7
Låst ämne