1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481631 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2401382

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: I intervjun med Sven i ÖA blir det rätt tydligt att de har svårt att hitta kemi med Marenis i andrakedjan. Säger att man vrider och vänder på allt eftersom de känner alla tre att de inte får ut max, kollar mycket video bl.a men säger också att "alla passar ju inte ihop".
Säger också att det inte är lätt för Marenis att komma hit och spela en hockey han inte är van vid som bygger på väldigt högt tempo i både passningar och fötter.
I VH fick han bära mer puck samt utnyttja motståndares misstag.
Efter att jag läst den intervjun känns Marenis än mer intressant för tredjekedjan ihop med AP och Södergran, där skulle han kunna få spela mer likt sin roll i VH med kontringar och vara mer puckhållare.
Sven verkar f.ö sakna Aagard enormt.
Jag tror Gradin kanske missbedömt marknaden lite och hade hoppats få tag på en ytter vid det här laget som ska gå rakt in i första, och att Aagard just nu bara är en nödlösning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Det är ju inte enbart Gradin som missbedömt marknaden utan det gäller många sportchefer. Det är ju inte ens en missbedömning utan ändrade förutsättningar som ingen kunde förutse. ENLIGT Mr Madhawk spelar t ex fler Nordamerkaner i Ryssland än vad sportcheferna trodde och dessutom höjde Ahl lönen så fler stannade där. Som lök på laxen har vi den rekord dyra dollarn. Det är ju därför som t ex Strömgren helt plötsligt kan ta en tröja i Brynäs trots en dålig säsong i Rögle.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Jayden halbgewashs gör för vissa en ass i afton men ligger endast på 2+3 hittills, jag har svårt att se hur Växjö skall kunna motivera sig själva att ha kvar en sådan ”dyr” import, här skulle verkligen Hinken gå all in, vattnet i Övik får alla att komma igång.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Det känns mer som att Karlin bara fastnat i att spela dansken i första. Fungerar Marenis i tredje skulle laget tjäna oerhört på att få ihop en fungerande andrakedja, som fjolåret.
Men, Karlin är en tjurig en. Han bara ska spela Bernhardt med Näsén också.

Jag älskar hans sätt att vända matcher genom att ändra taktik, men när det sammansättning tycker jag att han är oerhört stereotyp.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: ja de verkar inte alls kugga i. Det är ofta endera Marenis eller svennis ensammen o de två övriga för långt bort.
Tycker absolut att dansken bör ner i 2a och Marenis, AP o södergran kan bilda 3e. Men vi får väl se snart vad vi får in för topplirare till 1a.
Kan förståss bli som tidigare år o vi skulle tjänat på ta en nivå 4 spelare vid start i stället för att sikta på en nivå 5 i Nov-Dec och gå bet.

Imponerande ändå att vi ligger där vi ligger fastän det inte kuggar i. Men hur vi än ser på det måste fler igång om det ska sluta lyckligt.
Men det är ingen omöjlighet.
Kommentera