1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479704 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2402425

Sv: MoDo - Vita Hästen 2022-11-02
Hakning-Henrik: Tycker verkligen att Norén är riktigt bra. Inte lika skridskoskicklig som Norlinder (som är sjukt bra på skridskorna), men hårdare i kroppen och har ett bredare register. Norlinder spelade mindre moget vid samma ålder och detsamma kan sägas om legendaren Toby Orr. Vi tappade inför en annan liknande back i Hasa som också alltid försökte vara konstruktiv.

Det är väldigt ofta de där mer offensivt inriktade backarna behöver längre tid för att växa in i seniorkostymen. Tänker på John Klingberg, Tim Heed, Enström och så vidare som det tog lite längre tid för att ha skickligheten att spela konstruktivt i varje situation (och att inse att ibland måste man slå icing).

Ja, nu när Norén fått förtroende och hans självförtroende växt, så har har verkligen imponerat. Jag var skeptisk de första omgångarna då han uppträdde stressat, men på bara tio matcher har han gått från den där drällande junioren, till en bra offensiv allsvensk back.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Vita Hästen 2022-11-02
J F K:

Jag tycker inte han är en ren offensiv back, utan snarare en tvåvägsback. Tror det är som en tvåvägsback han kommer skörda mest framgång.

Det som slår mig med honom är hur moget han spelar trots sin ålder, är han under press så är det att lyfta ut som gäller, har han läge att transportera puck så gör han det. Väldigt bra avvägningar trots att han är så ung, det är imponerande att se.

Han kommer troligen inte nå samma offensiva höjd som t.ex. Norlinder, men han kan bli en riktigt bra tvåvägsback och sådana behövs i modern hockey.

Sedan borde andra försvarare se och lära, han är inte speciellt stor men väldigt duktig att få stopp i spelet. Styf borde se och lära, det är väldigt viktigt att få stopp och få ner farten, man behöver inte vinna pucken och ställa om i varje duell. Det räcker att få stopp vid sargen så att medspelarna hinner i position och kan hjälpa till i försvaret.

Detta gör han utmärkt trots att han inte är en stor fysisk back, han ligger betydligt före Hasa där i försvarsspel och avvägningar.

Kul att se att han får chansen och nu spelat till sig en plats i laget. Men nu lär väl Rögle hämta in honom till nästa år.
Kommentera

Sv: MoDo - Vita Hästen 2022-11-02
J F K:
Norén är nog den som spelar med lägst risk att de som kommit fram i allsvenskan, möjligen Wallinder då men han kom under en knepig säsong.
Kommentera