1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481094 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2427259

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle: Jag är överlag kritisk mot att svensk ishockey står med ena benet i föreningslivet i andra benet i näringslivet. Det blir mycket fifflande med museum, trottoarkanter, Covid-stöd etc. Eller hur Skellefteå byggde ett guldlag med sponsorpengar från Skellefteå Kraft - som är helägda av Skellefteå Kommun...

Jag tål därför inte det här tjafset om "Buhuu vi gör så mycket för barn och ungdomar, bidrar till jämställdhet, yada yada yada" när man i nästa stund köper in en tjeckisk diva för 500 000 kr i månaden.

Det finns mycket som är unket, och det enda som är rimligt (och som alla tänkande människor begriper) är en strikt kapitalistisk approach, dvs att det blir upp till varje klubb att skapa en produkt som efterfrågas av marknaden och ger god lönsamhet.

Som du är inne på blir det bara töntigt att ett lag som Tingsryd ska få lika mycket TV-pengar som Djurgården, Björklöven eller MoDo.

Skippa tramset och låt marknaden styra. Förbjud bidrag från kommuner och statligt ägda företag. Och låt klubbarna handla upp TV-avtal på egen hand.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Bad_Brett: om vi tänker att alla lag ska förhandla tv avtal skulle det ju även gälla i shl och när vi går upp skulle vi hamna långt ned på listan i tv intäkter sett till att vi är från en liten ort med begränsat antal som köper tv abonnemang, samt begränsat intresse från övriga landet, se bara hur lite kvällspressen skriver om Modo. Utan kommunens pengar skulle vi också få det svårt. Det skulle ju bli lag från orter med stora företag som vill sponsra som skulle gynnas. Vi har ju Hägglunds men militärt företag har alltid upp och nedgångar i orderböckerna och med brittiska ägare är det inte säkert att deras sponsring ökar nämnvärt trots årets stora ordrar. Betänk att när skogsbolag Modo sponsrade fick vi 6 miljoner per år på 90 talet, en gigantisk summa även i dagens penningvärde och någon sådan sponsor som årligen skulle lasta upp den mängden pengar finns inte. Holmen skog är ju inte ens tröjsponsor längre trots att de ännu har verksamhet här. För övrigt, varför skulle inte kommunen sponsra, bara skatteintäckter på spelarna och övriga anställda och reklamen för orten är ju värt mycket.
Låst ämne

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Bad_Brett: Ja, du kom fram till pudelns kärna. Låt marknaden styra, då blir alla lyckliga?
Låst ämne

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Bröderna Davidsson lämnar HV71. Snart klara för DIF?
Låst ämne