1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481105 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2427376

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle: Tror du inte tyckt det innan ni gick upp. Dessutom tror jag inte en stängd liga innebär att 20-24 lag får vara med i finrummet, absolut inte. En sista fråga bara.

Vad gör att en stängd liga är bra, förutom lagen som tror sej vara med där?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
puffe2: jag trodde inte att Timrå skulle ha en snittpublik på 5300 i SHL, nej. Så jag kanske inte hade tyckt det i allsvenskan även om jag tycker att Timrå hör hemma i SHL.

Jag tror att en stängd liga är bra för att klubbarna kan tänka mer långsiktigt och spela in juniorer i lagen utan att vara rädd att tappa poäng i en match som kan betyda negativt kval. Även om jag njöt av att se HV71 i allsvenskan och likaså med DIF så är det ju kanske inte så bra att tex. huvudstaden inte har ett lag representerat i högsta ligan när dom ställer upp med två lag i tv-pucken. Det är heller inte så bra att klubbar som i grunden har haft historisk lång sportslig framgång åker ur och kanske riskerar konkurs. ”Ja men då har dom inte huserat med pengarna” kan man ju säga då men så ser ju businessen ut. Man måste vara fullinvesterad för att hänga med, om man inte heter HV71, Färjestad eller Frölunda. Nu skriver jag inte Modo för att knäppa nån på näsan men det är ju ändå ert forum så jag vill lägga till att ni fick väl ett tillskott från kommunen när ni åkte ur? (Fick säkert Timrå också). Om kommunen hade sagt nej, hade det känts ok att låta allt bara gå i konkurs? Det är en tuff bransch och jag tycker i slutänden inte att det ska vara upp till en välvilligt inställd kommunledning om en hundraårig klubb ska överleva eller ej till följd av ETT sportsligt dåligt år.
Låst ämne

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
puffe2:

Om du inte ser fördelarna respektive nackdelarna med stängd liga själv är det ju svårt att vara med i diskussionen. Du måste ju ha någon egen åsikt?

Fördelen är såklart att klubbar kan agera långsiktigt och satsa på sina egna spelare istället för att i panik riskera ekonomin och värva in någon trött import med fint CV som kostar 5-10 gånger mer.

En stängd liga gör att man kan våga satsa mer på sina juniorer och ge dem plats i laget. Varför tror du Finland varit så framgångsrika i JVM, jo för att deras juniorer får spela seniorhockey i den högsta ligan och utvecklas där, de blir inte petade till förmån för en trött import när klubben ligger längst ner och krigar för att undvika kval.

Ta Timrå t.ex tror de flesta Timråiter hellre sett att man satsar på sin egna produkt Oliver Johansson och ger honom en plats i laget och utveckla honom år för år istället för att köpa in en trött överbetald Alvarez, han hade väl t.ex. 150k i månaden har jag för mig.

Ovanstående är ett exempel på vad som händer när man har hotet över sig att åka ur/kvala och riskerar att gå miste om 50m i tv-pengar.

Kan definitivt se fördelar med en stängd liga även om det tar bort spänningsmomentet med upp och nedflyttning.
Låst ämne