1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481108 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2427385

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
puffe2:

Om du inte ser fördelarna respektive nackdelarna med stängd liga själv är det ju svårt att vara med i diskussionen. Du måste ju ha någon egen åsikt?

Fördelen är såklart att klubbar kan agera långsiktigt och satsa på sina egna spelare istället för att i panik riskera ekonomin och värva in någon trött import med fint CV som kostar 5-10 gånger mer.

En stängd liga gör att man kan våga satsa mer på sina juniorer och ge dem plats i laget. Varför tror du Finland varit så framgångsrika i JVM, jo för att deras juniorer får spela seniorhockey i den högsta ligan och utvecklas där, de blir inte petade till förmån för en trött import när klubben ligger längst ner och krigar för att undvika kval.

Ta Timrå t.ex tror de flesta Timråiter hellre sett att man satsar på sin egna produkt Oliver Johansson och ger honom en plats i laget och utveckla honom år för år istället för att köpa in en trött överbetald Alvarez, han hade väl t.ex. 150k i månaden har jag för mig.

Ovanstående är ett exempel på vad som händer när man har hotet över sig att åka ur/kvala och riskerar att gå miste om 50m i tv-pengar.

Kan definitivt se fördelar med en stängd liga även om det tar bort spänningsmomentet med upp och nedflyttning.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Rytter: Kul, jag har ingen åsikt? Du bestämmer redan i ingressen att jag inte är med i diskussionen. Vem är du att bestämma det? Jag vill inte ha en stängd liga, av skäl jag redan skrivit. En stängd liga är en död liga. Du babblar om 20-24 lag, men tänk om 'Marknaden ' bara tycker 10-12 lag är lagom? Är MoDo givna då? Tror inte marknaden ser tillbaka i historien , utan det är stora städer som gäller(vilket du antydde i ett tidigare inlägg). Skärpning tack!
Låst ämne