1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481658 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2451152

Sv: Silly season
Esox:

Precis detta:

"Rahimi skrämmer inte mig i slutspelet. Vi är rejält uppgraderade från förra säsongen både avseende skills och rutin."

Förra året behövde han i princip bara in och grisa mot förstakedjan samt vara på Aagaard i andra så var hela vårt lag utslaget i princip.

Så enkelt kommer det inte gå i år, rahimi kommer få jobbigt att hålla reda på alla tuffa och skickliga spelare som finns genom alla kedjor och backpar i år.

Sedan har vi ett helt annat lag i år. Kolla denna jämförelse:

Backar semi 21/22 - match 7

Näsen-Bernhardt
Hasa-Styf
Wahlberg-Folin
Ingman

Backar 22/23
Näsen-Bernhardt
Ingman-Brickley
Folin-Wahlberg
Berg-Noren

Lite skillnad i bredd och djup. Andrabackpar med styf och Hasa ser ut som Almtuna typ.
Ingman-Brickley är ju flera klasser över. 21/22 hade vi en ingman ur form som sjundeback, i år har vi Berg och Norén.

I sista matchen hade vi MacMaster som förstacenter, Nordin som tredje och sylwander i fjärde. Igen, detta känns som nått VH skulle ställa upp med.

I år om alla är tillgänglig kan vi ställa upp med Dick,Vela,AP,EJK. Känns äckligt uppgraderad vår centersida. Lägg sedan till att niderbach och t.ex wernblom(om han kommer) kan lira center så vi har backup vid skador.

Jelly i första, ja han var duktig men kändes inte som en spelare för ett slutspel och att han offrade sig för klubben för att få ett shl kontrakt då han redan hade ett khl kontrakt. Här känns vela/aagaard som en rejäl uppgradering med woods/Dick.

Tredje 21/22, centrades av nordin med mannberg och ohlsson på kanterna. Alla skriver väl under på att södergran-AP-Mannberg är en uppgradering.

Fjärde 21/22 var op-sylle-theo. När vi är fullt lag och färdigvärvat lär vi lira. Ohlsson-EJK-OP, med sven och theo som extra. Även detta en rejäl uppgradering.

Förutsättningarna för slutspelet är goda. Vi har uppgraderat laget rejält. Gradin/Karlin har verkligen analyserat vad laget behövde och plockat in dessa spelare.

Sedan ska det spelas om det, det kommer vara jämnt och det kommer vara små misstag och tillfälligheter som skador mm som fäller avgörandet.

Men tycker ingen skugga ska falla på Gradin, han har byggt ett jävligt bra hockeylag där alla har roller där vi får ut nära max av spelarna och spelare utvecklas.

Jag bär gärna favoritskapet i slutspelet, så bra är vi och jag tycker alla borde sett det under 35 matcher.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter: Du glömmer att Rahimi alltid har en plan B, dvs tackla av korsbandet på någon av våra ledande spelare. Har han tur klarar han sig med 4-5 matchers avstängning och hinner med att orsaka ett par hjärnskakningar i den avgörande matchen vilket domarna såklart missar.

Han är så pass begränsad som spelare att det inte gör så mycket om han blir avstängd. Med tillräckligt bred trupp kanske vi fixar det ändå, men nog är han läskig.
Kommentera