1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2453277

Sv: MoDo Hockey - Vita Hästen 2023-01-25
Statler: För 15 omgångar sedan så hade vi just kört över Västerås med 6-1 och var i färd med att vinna över Mora med 6-3 och Löven med 5-2.

Jag tycker AIK borta 2/12 var rejält dålig rent spelmässigt och början på en svajigare trend. Vi hade dock en del bättre insatser efter den matchen med ett jämt möte hemma mot Södertälje, en total utklassning nere i Västervik samt en stabil insats hemma mot Västerås i mellandagarna. Underliggande siffror pekar på en hyfsat solid defensiv fram till nyår också - med få lägen mot oss, få skott mot oss rent allmänt samt i skottsektorn och även få insläppta mål.

Jag tycker perioden från slutet av november till nyår handlade mer om den plötsliga avsaknaden av Riley, Josh och Adam. Skulle säga att det är från och med nu i januari som man sett en större svacka eller dipp över hela laget.

Timrå avslutade svagt i februari när de gick upp och HV71 hade en svag period i både december och januari förra året.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Vita Hästen 2023-01-25
KB65: Ja det hade vi men det finns ett före och efter löven matchen tycker jag där det efter den matchen gått stadigt neråt med något undantag (Västervik). Håller med om att december var bättre än januari med sammantaget är det snart 2 månader där spelet inte stämt.

Det ligger massor i det att de skadorna ställt till det och dessa spelare är tyvärr inte alls i nivå än innan sina skador (Josh på sidan såklart).

Kanske är jag mer pessimistisk för det är mitt lag men inbillar mig att Modos svacka är djupare än de lagen nu nämner. Kommer Josh tillbaka och kan AP och Woods komma upp i nivå igen?

Det är inte bara att bestämma sig att bli påslagen igen och mentalt ser ju Löven, Mora och SSK att Modo är synnerligen mänskliga. Hoppas min oro faller helt platt framöver men jag är väldigt orolig att skadorna i slutändan fäller oss. Nånstans är ju inte inställningen i närheten av vad den borde vara.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Vita Hästen 2023-01-25
KB65: Karlin var ändå ganska tydlig efter både SSK och AIK matcherna (När de nu var) att han inte lyckades få gänget att ta de extra skären. Att vara helt påställda osv.

Mycket handlar väl om att vi hade fått en hel del poäng fastän spelet kanske inte var det bästa. Spelarna blev bekväma och såg ett jättegap till 2an i serien.
Kanske inte rätt, men jag har full förståelse att det kan smyga in lite lättja i laget när man varit så bra och har ett fint försprång.

Men även om jag inte minns när dessa matcher var, så kommer jag ihåg att vara bekväm och bara ge 95% var klart synlig lång före de började träna hårdare.
Så jag tror personligen mer på att det fortfarande är en större del av orsaken till sämre spel än att man är nedtränade.

Sen spelar nog båda sakerna in.

Sen är det som du säger, inte enkelt att tappa 2 av 3 från förstaformationen.
Det både speglas i minskad anfallskraft och slitna spelare som måste ta i mer både i tid och ansvar.

En viss oro finns, men jag tror att när lågan väl flammar igen och vi faktiskt får tillbaka vår 1a center så kommer det se milsvidda bättre ut än nu.
Sen om det är bättre än tidigare toppar i år, det vågar jag inte säga.
Kommentera