1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480547 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2453293

Sv: MoDo Hockey - Vita Hästen 2023-01-25
KB65: Karlin var ändå ganska tydlig efter både SSK och AIK matcherna (När de nu var) att han inte lyckades få gänget att ta de extra skären. Att vara helt påställda osv.

Mycket handlar väl om att vi hade fått en hel del poäng fastän spelet kanske inte var det bästa. Spelarna blev bekväma och såg ett jättegap till 2an i serien.
Kanske inte rätt, men jag har full förståelse att det kan smyga in lite lättja i laget när man varit så bra och har ett fint försprång.

Men även om jag inte minns när dessa matcher var, så kommer jag ihåg att vara bekväm och bara ge 95% var klart synlig lång före de började träna hårdare.
Så jag tror personligen mer på att det fortfarande är en större del av orsaken till sämre spel än att man är nedtränade.

Sen spelar nog båda sakerna in.

Sen är det som du säger, inte enkelt att tappa 2 av 3 från förstaformationen.
Det både speglas i minskad anfallskraft och slitna spelare som måste ta i mer både i tid och ansvar.

En viss oro finns, men jag tror att när lågan väl flammar igen och vi faktiskt får tillbaka vår 1a center så kommer det se milsvidda bättre ut än nu.
Sen om det är bättre än tidigare toppar i år, det vågar jag inte säga.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Vita Hästen 2023-01-25
MorganaLefaey: Jag tycker det är lite synd att bara Karlin nämner att man kör lite längre pass än normalt men alltså inte så mycket att det skulle ha någon påverkan på lagets prestationer så börjar folk att använda ordet nedtränad som argument till det svaga prestationerna samt att Karlin mest troliga står och ljuger i media ungefär som att det vore hemligt för övriga lag att veta att Modo kör lite längre träningspass.
Nä detta ”haveri” kan inte skyllas på 10 minuters extra långa träningspass utan det är en klassisk svacka där för många inte är påslagna och där tabelläget kan ha en viss inverkan på just den biten, Adderar man dessutom långa skador på Berg, AP, Woods och JD så blir man rejält försvagade av bara det.
Modos PP ligger normalt runt 30%, och 8 % under tidsramen då JD och Woods varit borta.

Uppryckning på fredag, Mora har vi bra statistik på under säsongen så jag hoppas vi kan fortsätta med den.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Vita Hästen 2023-01-25
MorganaLefaey: Helt klar är vi i en formsvacka och har så varit i typ 10-15 matcher.
Vi saknar också en fungerande förstaenhet som kan producera, den gick sönder med Josh o Woods skador.
Betänk att vi gjort ett mål på två matcher nu och ska man se krasst på saken kunde Hästen avgjort matchen redan efter en period igår.
Guden räddade oss från en storförlust.
Kommentera