1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2456608

Sv: Apropå ingenting...
kollade lite på resten av serien, i dagsläget sex poäng till löven och två matcher mindre spelade. dessa två matcher verkar vara mot almtuna och vita hästen, båda borta. så hur ser det egentligen ut jämfört med björklöven?

löven har 13 matcher kvar att spela, 6 hemma, 7 borta. möter alla lag en gång förutom södertälje (två båda borta) och mora (ingen).

modo har 15 matcher kvar att spela, 8 hemma, 7 borta. möter inte aik eller östersund något mer, men har dubbelmatcher mot södertälje, kristianstad, karlskoga och västervik.

om vi leker med tanken att modo tar 1,5 poäng per match resten av säsongen (1,5 x 15 = 22,5) så slutar modo på 104,5 poäng, vi säger 104 poäng för sakens skull. för att löven ska nå dit måste dom ta 28 av 39 poäng, eller vinna 9,3 av 13 återstående matcher. inte omöjligt men en tuff uppgift.

sen måste modo ta sina poäng såklart, hemmamatcherna som återstår är

västerås, kristianstad, västervik, västervik, djurgården, södertälje, karlskoga

och då bortamatcherna, ni som hängt med vet att det är karlskoga, björklöven, almtuna, södertälje, vita hästen, kristianstad, tingsryd.

trepoängare mot västerås, kristianstad hemma, västervik x2, almtuna, vita hästen och tingsryd innebär 21 poäng, jobbet ska göras men på pappret de enklaste matcherna, utan att ta ut något i förskott

jag tycker det ser lovande ut för serievinst, vad tycker ni?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
BobbyG: Ja det ser lovande ut bara de inte blir stressade att Löven är nära, förlust mot VIK imorgon så kan de rent av vara ikapp på onsdag sett till poäng, det vore m.a.o. skönt om Almtuna som gjort det bra och imponerar på mig kunde sno 2 eller 3 p imorgon samtidigt som vi tar 4e segern mot VIK. Då får killarna lite andrum, sen är vi snart inne i veckan med hängmatcherna, då avgörs mycket. Inte lätt att båda dom är inom samma 10 dagarsperiod. Hårt matchande men en match i taget som Karlin brukar säga, imorron är det VIK och 3 p ska bärgas.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
BobbyG: Vi har väl tagit ungefär 1,5 poäng de 10 senaste matcherna, som också varit vår sämsta period av serien.

Jag räknar kallt med att vi sakteliga kommer börja göra bättre matcher hädanefter och bör då snitta över 1,5 poäng.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
BobbyG: Vettig analys. Det tråkiga är att det alltid känns bättre att jaga än att jagas.
Ser Oskarshamn-Växjö, en match som inte spelats utan pandemin.....
Kommentera