1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482262 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2470271

Sv: Almtuna IS - Modo Hockey 2023-02-15
Gavelo:

Men enligt dig så fungerade ju niederbach inte med vela som center utan han fick ju ut 100% mer när han själv var center, och vela är en mognare center precis som AP.

Varför skulle då niederbach bli så mycket bättre som ytter helt plötsligt.

Klart du måste ja hänsyn till j20, eftersom theo är inte uttagningsbar då han behövs där och de kommer inte ta upp honom tills j20 klarat sig kvar.

Men det är klart att det är bekvämt att hävda att man har facit för något som inte kommer testas i praktiken.

Tror inte karlin kommer slösa två naturliga centrar i samma kedja när vi har center brist då JD är borta.

Jag tycker (har ej facit) att de där kedjorna skulle göra laget sämre som helhet.

Södergran-AP-Mannberg var stundtals i höstas vår jämnaste enhet sett över en längre period. Så att påstå att de inte fungerar är ju en efterhands konstruktion. Så presterade de tidigare kan de göra det igen.

Problemen kom efter AP var borta för skada och efter det går han inte att känna igen riktigt. Är inte material för att leda en andrakedja. Tror han gör mer nytta i tredje/fjärde än Vela, bättre i det defensiva och stänga ner motståndare. Är det något man behöver i ett slutspel är det just det.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Almtuna IS - Modo Hockey 2023-02-15
Rytter: Läs det jag skrev, balansen. Med Ap så blir Theo ytter, med Vela center, som du refererar till tidigare.

Nej jag måste inte ta hänsyn till j18 eller j20, jag/vi diskuterade hur vi skulle formera laget för bästa resultat idag och då lägger jag ingen vikt vid juniorlagen öht.

Modo har inte centerbrist, vi har Jacobsson, Vela, Niederbach, Ap, Ejk , utöver det så har både Woods och Aagaard spelat center så när du säger centerbrist så förstår jag inte alls vad du menar.

Så du tycker det är rimligt att en kedja ska leva på gamla meriter, har jag förstått dig rätt då?
3:e kedjan har varit bra under hösten men är det inte längre och eftersom vi diskuterade vad man kan göra för att väcka laget så skulle inte jag fortsätta spela en kedja som inte fungerat på länge.

Jag håller med att Ap sett sämre ut sedan skadan men senaste 5-6 matcherna tycker jag han börjar se stark ut igen och faktum är att han är lagets 4:e bästa forward i poängprotokollet, näst bästa center så nog finns det offensiv kvalite där, framförallt har han en hel del assist vilket jag gillar när centrar har, det brukar tyda på att dom är delaktiga och sätter upp målskyttarna samtidigt som man har ett defensivt tänk.
Låst ämne