1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482200 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2475138

Sv: HC Vita Hästen - MoDo Hockey : 2023-02-18 18:00
J F K:

Nog tycker jag han bidrog mycket utan att för den del vara den som fördelade spelet och slog avgörande passningar.

Det han gjorde bra var att röra sig och inte bli statisk i sitt spel djupt nere runt mål. Han läste ofta spelet och gjorde sig tillgänglig för passningar, detta gav Woods fler alternativ och fick rörelse på boxen. Dessutom var han vass på att vinna tillbaka lösa puckar när vi tappade den. Förutom detta så var han ju ett hot när han vågade bryta in.

Det låter lätt men än så länge är det ingen som lyckats kopiera honom på den positionen. EJK och Ohlsson har kunnat ersätta rörligheten men inte förmågan att vinna de lösa puckarna eller bryta in på mål. Aagaard har tuffheten att våga stå framför och bryta in på mål men är inte lika rörlig runt målet eller vassa på att vinna de lösa puckarna.

Jag tycker Dickinsson har gjort mycket för vårt PP, saker som kanske inte syns i form av avgörande passningar och liknande, men faktum är att det jobb han gjorde har ingen som provat på hans position klarat av att replikera och efter hans skada har vår PP effektivitet sjunkit som en sten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: HC Vita Hästen - MoDo Hockey : 2023-02-18 18:00
Rytter: Jag anser att det var ett misstag att flytta på AP. Dels var han jäkligt duktig på sina små klubblyft (jag menar att det inte är en slump att väldigt få av Näséns passningar över centrallinjen lyckas nuförtiden), men det få tar upp är att han är en av de i laget mest absolut bäst teknik. Ibland blandar jag ihop honom och Woods eftersom han har en förmåga att hitta vägar framåt i banan.

Blir inte riktigt klok på Karlin som trots sin tjurighet likväl har ändrat på vinnande koncept.

PP1: Woods - Big Dick - AP - Bernhardt - Näsén
PP2: Vela - EJK - Halloran - Ingman - Brickley

Ohlsson och Aagaard som reserver.

Sveningsson och Niederbach är fullkomligt odugliga i PP och bör inte få någon istid alls i den spelformen.
Kommentera