1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482180 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2475366

Sv: HC Vita Hästen - MoDo Hockey : 2023-02-18 18:00
Gavelo:

Avstängning kommer det såklart bli, de har ingen hockeykunskap i den nämnden så de kan inte resonera som du gör kring situationen. Det är över deras kompetensnivå.

Dock är det ju sjukt ifall han får säg 3m extra, totalt 4m.

Hur ska dom då resonera när det är en medveten blindside tackling med axelkåpan i huvudet? Ska dessa avstängningar börja på 6m isåfall?

Sedan verkar ju inte Videll blivit speciellt allvarligt skadad, han behövde inte uppsöka sjukhus och var med i omklädningsrummet efter matchen och firade. Det gör man inte ifall det är en misstänkt hjärnskakning eller nått som gått sönder och måste röntgas eller liknande.

Min syn är att det är väldigt olyckligt, Videll svänger åt "fel" håll där Niderbach är, hade han fortsatt vänster runt mål eller åkt ner och låst mot sarg hade Niderbach inte kommit åt honom. Sedan när han viker runt åt höger och ska spela in pucken så blir han låg och med konstig tyngdpunkt och dålig balans. När sedan vänsterbenet släpper så ramlar han och får Niederbach över sig. Niederbach hade nog trott att det skulle vara lite motstånd där och skulle använda sin kraft för att pressa ner mot sarg, då Videll ramlar så ser det ut att vara betydligt mer kraft i situationen än tänkt. Man ser ju på situationen hur överraskad Niederbach blir av situationen och han tappar också balansen och ramlar.

Jag tycker man kan nöja sig med 5 + GM och 1 match avstängning här. Det vore rimligt sett till hela situationen och omständigheterna.

Men skönt att det verkar gått bra med Videll iaf.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: HC Vita Hästen - MoDo Hockey : 2023-02-18 18:00
Rytter: Tycker att matchstraffet nästan alltid ska räcka så länge det inte är ett avsiktligt överfall. 5 minuter bp förstör ofta matchen för laget
Kommentera