1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481634 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2479575

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : 2023-02-24
Nucky:

Ja idag visade han vad han kan. Spelade enkelt, hittade forwards med snabba uppspel och var tung och tuff att möta i egenzon.

Han kommer bli viktig i slutspelet. Ligger han på denna nivå framöver så får vi vad vi betalade för.

Sedan Ingman, visst förstärkningen är inte snygg alls. Men oj så viktig han är med sin fysik och aggressivitet i försvaret.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : 2023-02-24
Stefan Johansson fick väl rätt mycket kritik efter att han dömde AIK-DIF p.g.a. sin historik i AIK, där han har sju säsonger som spelare.

Låga odds på att han med alla till buds stående medel vill undvika ännu en kritikerstorm där han blir anklagad för att ha något som skulle likna aik-sympatier.

Problemet ser vi ikväll när det slår över åt andra hållet och han ska visa sig på styva linan och tvingas överkompensera för att slippa diverse anklagelser från dif-lägret.

Han bör varken döma aik eller dif som jag ser det.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : 2023-02-24
Rytter: Nu när man har kylt ner sig lite efter den här horribla domarinsatsen som jag nog tycker är den värsta man sett i HA under dessa år så kan man ju fundera på situationen med Brickley.

Han har egentligen bara ett alternativ för att slippa bli bestraffad i den där situationen, det är att vika undan och släppa förbi Berglund.

Finns tre olika scenarion där det första är att hålla ner armarna och sätta in en tackling i bröstet för att få stopp på Berglund, men eftersom han är kort och Brickley är lång så hade det alternativet varit matchstraff för då hade det bedömts som checking to the head så då går det bort.

Nästa scenario är det vi fick se, båda spelarna kommer in i situationen i ganska lika position med benen brett isär, skilnaden är att Berglund är puckförare. Brickley trycker ut höften för att träffa med just höften mot Berglunds dito. Vi vet hur det bedömdes.

Sista scenariot är som sagt att släppa förbi Berglund.

Vad sänder detta för signaler? Jo att man som puckförande spelare har exakt NOLL ansvar i hur man kommer in i olika situationer. Långsiktiga följder? Jo att det fysiska spelet kommer bli TOTALT urvattnat i svensk hockey. Samma sak med olika situationer längs sargen, ställer du dig med ryggen vänd utåt en meter ifrån så är du helt fri från ansvar om du skulle bli intryckt med huvudet före.

Är det rimligt att vid ett övergångsställe gömma sig bakom en snöhög för att sen springa ut hejvilt framför en bil som närmar sig i full fart bara för att hävda sin rätt att ha företräde som fotgängare?
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : 2023-02-24
Jag hoppas Pettersson får en kännbar avstängning, Ingman ska skämmas, Brickley skulle inte fått matchstraff och Danielsson hoppas jag blir avstängd i efterhand.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : 2023-02-24
twitter.com/i/status/1629227092171784192 efter ha kollat på denna ett flertal gånger nu kan jag bara säga en sak, jag håller verkligen inte med att Brickley " leder in med knäet i tacklingen " och nej den tar ej på nedre delen av benet som domarna predikade om.

klockren höft mot höft .. men ja , nu har DIFnämnden några saker på deras bord under kvällen, och nu har dom chansen till att ta bort 2 spelare ifrån ett lag och det kommer dom göra garanterat :)


tippar på att tärningen landar på 4 matcher för Brickley för en hård tackling
sen lite böter på Ingman
den enda som ska ha +4 matchers är OP
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : 2023-02-24
Rytter: Älskar Ingman. Hjärtat i det här laget.

Har ni förresten sett en mer lättad person än Halloran efter målet? Han jublade knappt, var mer en djup suck. Otroligt viktigt mål.
Kommentera