1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481564 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2479586

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : 2023-02-24
Rytter: Nu när man har kylt ner sig lite efter den här horribla domarinsatsen som jag nog tycker är den värsta man sett i HA under dessa år så kan man ju fundera på situationen med Brickley.

Han har egentligen bara ett alternativ för att slippa bli bestraffad i den där situationen, det är att vika undan och släppa förbi Berglund.

Finns tre olika scenarion där det första är att hålla ner armarna och sätta in en tackling i bröstet för att få stopp på Berglund, men eftersom han är kort och Brickley är lång så hade det alternativet varit matchstraff för då hade det bedömts som checking to the head så då går det bort.

Nästa scenario är det vi fick se, båda spelarna kommer in i situationen i ganska lika position med benen brett isär, skilnaden är att Berglund är puckförare. Brickley trycker ut höften för att träffa med just höften mot Berglunds dito. Vi vet hur det bedömdes.

Sista scenariot är som sagt att släppa förbi Berglund.

Vad sänder detta för signaler? Jo att man som puckförande spelare har exakt NOLL ansvar i hur man kommer in i olika situationer. Långsiktiga följder? Jo att det fysiska spelet kommer bli TOTALT urvattnat i svensk hockey. Samma sak med olika situationer längs sargen, ställer du dig med ryggen vänd utåt en meter ifrån så är du helt fri från ansvar om du skulle bli intryckt med huvudet före.

Är det rimligt att vid ett övergångsställe gömma sig bakom en snöhög för att sen springa ut hejvilt framför en bil som närmar sig i full fart bara för att hävda sin rätt att ha företräde som fotgängare?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : 2023-02-24
Donald: Expressen väljer att fokusera på en situation där domaren höjde handen för utvisning på en MoDo-spelare och släppte det. Inget om Brickleys ”knätackling.” Tragikomiskt.
Kommentera