1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479845 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2514981

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Efter att ha läst "skämt" i andra tidningar ser jag en tydlig trend: "Skämten" är extremt uppenbara och artiklarna inleds ofta med att påpeka att det är den 1:a april. Expressen går så långt att de avslöjar andras aprilskämt, med länk till sitt eget som en relaterad nyhet.

Det här kan inte vara tillfälligheter. Slår mig i backen att någon inkluderingskonsult har kommit fram till att aprilskämt kan uppfattas som kränkande för personer som går på dem eller som inte ens vet att 1:a april är en grej. Därför görs allt övertydligt.

Tacka vet jag när min klasskompis på gymnasiet lurade sin pojkvän att hon var hermafrodit. Vilken dag det var.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Ja tyvärr så blir ju folk så stötta av att bli lurade, än hur oskyldigt det är. Så därför görs det superuppenbart eller till och med skrivs ut att det är ett skämt.

Och som nämnt så hjälpte det inte när stora kampanjer mot medias trovärdighet drogs igång, vilket gjorde att dom inte vågade längre.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Minns em -92 när text-tv skrev att det var kris på fotbollsförbundet för inga biljetter till em var sålda. Förbundet blev nerringt av folk som ville ha biljett.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Det är många år sen de stora nyhetsprogrammen och de störste tidningsdrakarna tog bort aprilskämten, mycket pga snacket om 'fakenews' som dåvarande presidenten i USA drog igång.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: en annan anledning till att dom är övertydliga är att många aldrig hört talas om källkritik, det man läser, det är sant
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Gick förbi Winpos imorse och skrattade åt skämtet. De hade satt dit ordet "Arena" på fasaden...
Kommentera