1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480757 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2517204

Sv: Semifinal Modo-Mora 2023
Robin Ztorken L: Brickley har ju varit grym över hela banan i slutspelet så där håller jag inte med. Tycker det var mycket märkbart att han saknades framförallt i första perioden idag.
Men under seriespelet så fick vi inte så mycket för pengarna kanske.
Som flera andra skrivit redan så är nog både han och Vela typer som kommer mer till sin rätt i tätare och grisigare matcher. Dom kommer behövas om vi lyckas komma vidare till final
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinal Modo-Mora 2023
pean:

Både Brickley och Vela har varit bra och stabila.

Brickley är en av få som klarar att gå in med kropp och separera spelare och puck. Håller effektivt bort motståndaren och får stopp i spelet och vinner lösa puckar med sin räckvidd.

Han har höjt sig från serien och kommer vara viktig under ett långt slutspel. Norén gör en bra match idag men han får ofta jaga rygg på Mora spelare utan att få fast dem mot sargen som Brickley. Bättre på att driva fram puck med fart än Brickley men sämre i det fysiska, vem tror ni vi behöver mest i en eventuell final?

Vela är en bra tvåvägsforward, tror han är en stor anledning till att Niderbach syns mer, han gör skitjobbet, vinner kamper och spelar enkelt och skapar tid och yta åt niderbach. Kedjan är betydligt bättre balanserad med Vela än med Sven. Kolla i tredje vid 3-0 han vinner puck i mittzon och har ingen att spela utan risk, tar ett par snabba skär över röd och får ner pucken djupt i moras zon. Inget kladd och ingen hybris trots ledning med 3-0 i sista. Sådant ger stabilitet till hela laget.

Sedan har han kanske inte dominerat offensivt, tror han känner av skadan i höftböjaren och det påverkar honom lite. Men han låg ett tag på 0.5 ppg i serien mot AIK då han spelade i tredje, det får anses vara helt ok. Mot AIK var han dessutom fysisk och satt många härliga proppar.

Tycker alla nyförvärv nu bidrar med sina egenskaper och gör oss till ett bättre lag totalt sett.

Sist Bernhardt som får mycket skit för att vara nonchalant, fan vad han tagit tag i sitt spel. Idag var annars en match där han kunnat bjuda på något mål när laget inte var påslaget. Men han minimerar slarvet och är både fysisk och småelak, precis såhär ska han spela, då är han SHL material och en av HA:a överlägset bästa backar, det finns ingen som är på samma nivå.
Kommentera