1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481250 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2546374

Sv: Silly season
SPOODI: Alltid svårt det här med att spelare ska uppmanas att skänka pengar till en klubb. Det är ju ändå deras pengar och gåvor bör ju ske på deras initiativ. Intressant är ju att när det sker att spelare skänker pengar så skrivs det massor om det i tidningarna även när det är för gåvogivarna relativt små summor som det gäller. Emil skänkte 20 000 till värvningen av Karla och "Foppa" 21000 kr och det skrevs om det i massa tidningar, t o m i finska tidningar. Nu senast var det att Emil skänkt 15.000 kr till GIF supportrarnas bussresa och då blev det en text om det i Expressen och tidigare har Emil köpt GIF- halsdukar för 60 000 kr. Jag förstår symbolvärdet och det är ju möjligt att det skänks mer bakom kulisserna och jag vet att vissa spelare t ex hyr loger på arenor men att t ex skänka 15.000 av ens förmögenhet är ju kanske som om en vanlig inkomsttagare skulle skänka några hundralappar. OBS! Jag kritiserar inte spelarna och vill inte att de ska skänka mer. Jag förstår symbolvärdet - att även för dem mindre summor visar att man ger stöd till klubben och tycker att den står för något bra. Jag tycker mer att det är intressant att massmedia skriver så mycket om dessa gåvor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Jan-Erik : Tycker din kritik är saklig. Kaffeved får spaltmeter men Hans-Bengt som varit ideell publikvärd i Swedbankarena sedan innan kvalet mot Vita Hästen blir aldrig omnämnd, då har han ändå offrat oerhört mycket mer för föreningen.

Men sådan är vår kändissvärmande värld.
Kommentera

Sv: Silly season
Jan-Erik :

Det är därför som jag aldrig skänker några pengar till de föreningar jag håller på. Anser att de miljonärer som har ett hjärta för sitt f d lag kan stå för sådant. Samt de stora sponsorföretagen. Varför skulle jag ge några hundralappar till mina favoritlag och sedan inte ens hamna i tidningen för det? Nej, de får ett passionerat stöd från hela mitt hjärta och sedan är det bra med den saken.
Kommentera

Sv: Silly season
Jan-Erik : "men att t ex skänka 15.000 av ens förmögenhet är ju kanske som om en vanlig inkomsttagare skulle skänka några hundralappar."

Inte ens det. För vanliga inkomstagare som ska betala ränta, amorteringar, elräkningar, mat, busskort etc. kan några hundralappar faktiskt påverka livskvaliteten den månaden. Emil Forsberg skulle kunna donera 15 miljoner utan att det märktes.

Samtidigt såg vi ju hur det gick när MoDo gjorde sig beroende av bidrag från NHL-stjärnorna. Det blir snabbt ett luftslott och när pengarna slutar strömma in finns det inget att falla tillbaka på - precis som med all bidragspolitik. Då är det bättre att de går in och hjälper till vid hallbyggen och annat som indirekt hjälper klubben, men också tillför något till hela bygden.
Kommentera

Sv: Silly season
Jan-Erik : Vår storsponsor Hägglunds måste ju ha råd att ta in Olki. Han vill ju bara ha 4,5 miljoner. De tar in 60 miljarder.
Kommentera