1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481388 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2557404

Sv: Apropå ingenting...
Trärumpa: Jag tror man bäst ökar intresse och engagemang nuförtiden genom snabbt/kort content på social media som twitter/instagram/TikTok. Där står vi starka i mitt tycke även om man kan göra ett argument för att vi ska nyttja den sistnämnda också.

Solid/MoDochannel är för mig en plattform som riktar sig mot redan frälsta inbitna supportrar. Samt ett sätt att kanske sponsra utöver medlemsavgiften. Jag håller med om att det är väldigt svårt att rättfärdiga kostnaden för själva produkten man får i dagsläget.
Jag vet dock att Solid vid något tillfälle själv har lyft fram MoDo och Channel som ett lyckat exempel i skapande och monetärisera på eget innehåll inom idrottsfären. Lag som Löven och några andra allsvenska klubbar bytte ju från youtube till Solid ganska nyligen.

Personligen tycker jag hela plattformen är ganska klumpig i sitt utförande och för egen del så finns det många andra sätt som hade varit bekvämare för mig att använda.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Håller med om snabbt/kort content. Långa reportage och intervjuer i all ära, men många grupper lockas hellre av roliga/häftiga/underhållande korta klipp, framförallt yngre och marginalfansen. Därför borde man ha ett konto på TikTok för att nå även denna grupp. Twitter används inte av så många yngre, möjligen Instagram men just TikTok verkar vara mest populärt numera och alla andra lag har redan konton där. Till och med Tre Kronor har ett konto med kul kuriosa. Ett dylikt konto bör dock rattas av någon yngre förmåga som är inne i jargongen på plattformen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Jag tycker att klippen ska va för alla, inte bara dom som är på sociala medier. Om man lägger dom på hemsidan så är dom tillgängliga för alla. Sedan kan man sprida dom på sociala medier också.
Jag personligen bojkottar alla sociala medier och det är otroligt befriande.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65:
Finns det något exempel på en hockeyklubb i Sverige som använder asociala medier på ett bra sätt och där man kan se en tydlig påverkan på intäktssidan?
Kommentera