1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481537 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2560075

Sv: Försäsongsmatcher
J F K:

Jag vet inte, du får gärna upplysa om gnället på Niderbach.

Att han inte presterade en period som center förra året är ju ett faktum, han var i en rejäl svacka samtidigt som laget (dec-feb) och visade inte upp att han var en ledande spelare som kunde ta tag i det.

Så om det är det du klassar som gnäll så tycker jag det var befogat där och då sett till prestation på isen, sedan finns det förklaringar som att han kommer från tunga säsonger och hade nog jobbigt med självförtroendet och nytt lag.

Samtidigt ser nog alla att han har verktyg för att lyckas, han har tekniken, farten och smartheten. Han behöver bara bli jämnare över längre perioder. Sedan är det bra att köra han som ytter då center i SHL kommer vara ytterligare ett steg upp i svårighetsgrad.

Jag är glad att man behöll honom då han har hög potential. Nu verkar han dessutom lagt ner ett jävla jobb på försäsongen för att verkligen visa att han håller i SHL.

Det enda som kan oroa är att det är försäsong och träningsmatcher och där brukar juniorerna/yngre spelare oftast vara de pigga och bästa. Sedan mötte vi inte ett SHL lag igår, blir intressant att se hur han står sig mot Timrå till helgen.

Men kan han ta detta spel med sig in i serien så har han helt klart möjlighet till en roll i topp-6.

ny-Ruohomaa-Ranta
Niderbach-Dickinsson-Woods

Detta skulle kännas som en bra topp6 för en nykomling ifall Niderbach kan ta med sig detta spel in i serien och mot SHL motstånd.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher
Rytter: Fattar att jag riktar in mig på en detalj här, så ta det inte som onödigt stor kritik på resonemanget kring försäsong vs seriespel. Niederbach fyller 22 under säsongen och har gjort 88 matcher i SHL sedan tidigare, dessutom med nio kassar 21/22. Det är dags för honom att ta klivet nu och bli en bärande spelare, man kan ha den förväntan på honom.
Låst ämne

Sv: Försäsongsmatcher
Rytter: Det var inte riktat till dig, men det fanns de som sågade honom jäms med fotknölarna efter första matche. Theo hade enligt dem verkligen inte tempot eller spelförståelse för att tillföra ett dyft bredvid finnarna...
Låst ämne