1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481667 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2563909

Sv: Silly season
vonDöbeln: Jag orkar inte egentkigen, vis av att diskutera med Olle så vet jag att det ändå blir ett filter från Ortviken över vad du anser.

Några saker. Vår fjärdekedja nu kommer vara Adam Pettersson med 8 SM-finaler och som hade erbjudanden från ett par SHL-lag redan ifjol. EJK som var er förstecenter första gången ni gick upp och möjligen Walli Walterholm sett till försäsongen. Tillsammans då med Sebastian Ohlsson som också vill få en plats där.

Vår sjundeback kommer vara en kamp mellan Berg som redan har spelat ett par år i SHL. Norén som kommer spela sitt andra JVM i vinter. Wahlberg med sin rutin varit lite vad Per Svensson var för er.

Sedan handlade det om varför vi gick upp. Två av tre i vår förstakedja spelade med rejäla skaderproblem. Snarare var den största anledning att vi gick upp vår tredje- och fjärdekedja.
Ni hade kanske inte ens gått upp om Dahlen och Lundin spelat på 50% av sin kapacitet. Ni hade en fantastisk förstakedja och en bra andra med Hartmann vill jag minnas. Vi hade inte alls den spetsen pä forwardssidan, utan vi gick upp för att vi hade en enorm bredd där tredje och fjärde kunde både stänga ned motståndarnas bästa och ändå göra mål framåt.
Föga förvånande hade vi den bästa spridningen av målskyttar i vårt slutspel, där jag tror att ni hade en mycket större koncentration av mål från fösta och andra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K: så här såg vår laguppställning ut inför en Frölundamatch några månader in i serien när saker har börjat sätta sig. De spelarna som gick från att vara Allsvensk spets som försökte etablera sig som bra SHL-spelare har vi då Hartmann, Lundin, Lööke, Lodin, Olofsson of Walli Walterholm, som gick med blandat resultat.

I laget har vi här en spetsig förstacenter, tungt rutinerade Liljewall och Blomqvist och sedan en stabil 4e center i Andersson som Rögle hade hoppats behålla. Jag måste ändå rent objektivt hävda att laguppställningen i den bild jag länkar är EXTREMT likvärdig den som MoDo just i dagsläget mönstrar, där ni dock har en på förhand starkare målvaktssida, och möjligen en bättre sjätte & sjunde back.

Gällande omständigheterna till avancemang för båda lagen så har de ju så klart inget som helst att göra med hur det kommer se ut i SHL säsongen därpå, men det vet ju du också.

Det känns väldigt märkligt att du på något sätt, när jag ger dig helt öppet fält att presentera din åsikt sakligt, inte lyckas göra detta utan att försöka hitta ett fyndigt sätt att säga det egentligen är meningslöst att diskutera med hänvisning till min lagsympati.
Kommentera

Sv: Silly season
När det varit 7 hundår, så kan jag inte tänka mig att ledningen tillåter MoDo att trilla ur skulle vara att vara dumsnål. För man vet vilket nålsöga det är att ta sig upp igen.. Lyckas inte Löven i år kommer dom urholkas rätt rejält pooley, Schilkey mfl

Så tror modo lastar på inför ett ev kval om det behövs. Så dumma är dom nog inte. 40 miljoner tv pengar i SHL kontra 6 miljoner AS 🤔

Ligger vi sist där i januari är det ju bara för Hägglunds att pynta in x miljoner o ta in 3fw av högklass. Tror sponsorer mm kommer ställa upp.
Kommentera