1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483911 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2583883

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Hur kvantifierar du ens att något av dessa är tusen gånger mer ondskefullt än det andra? Både Hamas och Putin-regimen har utfört vidriga handlingar mot civila i närtid.

För att inleda med att diskutera nyanser i diskussionen så känns detta som ett ytterst onyanserat och raljant inlägg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Har du sett bilderna som Hamas själva har kablat ut? Att ens jämföra det med artilleriattacker eller flyganfall är direkt provocerande. Vi kan anklaga Putin för att inte ta hänsyn till om civila skadas, men jag har då inte sett några ryska fallskärmsjägare landa inne på festivaler, för att sedan börja meja ner festivaldeltagare. Jag har inte sett bilder på ryska soldater skära ut foster ur levande ukrainska kvinnor och knivhugga dem till döds framför deras ögon. Jag har inte sett ryska soldater åka omkring med våldtagna och lemlästade ukrainska kvinnor på lastbilsflak så att andra kan spotta på liken. Jag har inte heller sett folk åka omkring jublandes på svenska gator, viftandes med ryska flaggor efter att civila dödats.

När då vissa börjar svamla om att "det är en komplex situation" eller börjar jämföra med att Israel minsann också har haft ihjäl civila, så tappar man min respekt. Det här inte en fråga om en geopolitisk fejd, utan om rasistiska barbarer som frodas i att skapa så mycket lidande som möjligt hos de som inte kan försvara sig.

Det här är inte en politisk diskussion, för det finns ingenting att diskutera. Har man sett bilderna som Hamas själva har kablat ut i propagandasyfte, och fortfarande anser att det är jämförbart med när civila omkommer till följd av en missriktad missil, så är det hopplöst. De blir som att försöka diskutera med NMR (som har gått ut offentligt och stöttat Hamas). Mycket snack och brunblåa block, men sällan om de verkliga nazisterna.

Min förhoppning är att de svenskar som vägrar ta ställning i frågan är för dåligt uppdaterade. Jag har själv aldrig varit någon stor anhängare av Israel och själv ansett att situationen är komplex.

Men de senaste veckornas händelser förändrar precis allt. Det går som sagt inte att prata bort eller relativisera detta, då det är Hamas själva som skyltar med sin ondska.

Jag hoppas detta inlägg får ligga kvar, för jag misstänker att många svenskar fortfarande inte har förstått vad det handlar om. Alla har en skyldighet att bevittna dessa fasansfulla bilder innan man yttrar sig i frågan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Ryssland dessutom helt oprovocerat.
Kommentera