1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482873 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2583913

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Har du sett bilderna som Hamas själva har kablat ut? Att ens jämföra det med artilleriattacker eller flyganfall är direkt provocerande. Vi kan anklaga Putin för att inte ta hänsyn till om civila skadas, men jag har då inte sett några ryska fallskärmsjägare landa inne på festivaler, för att sedan börja meja ner festivaldeltagare. Jag har inte sett bilder på ryska soldater skära ut foster ur levande ukrainska kvinnor och knivhugga dem till döds framför deras ögon. Jag har inte sett ryska soldater åka omkring med våldtagna och lemlästade ukrainska kvinnor på lastbilsflak så att andra kan spotta på liken. Jag har inte heller sett folk åka omkring jublandes på svenska gator, viftandes med ryska flaggor efter att civila dödats.

När då vissa börjar svamla om att "det är en komplex situation" eller börjar jämföra med att Israel minsann också har haft ihjäl civila, så tappar man min respekt. Det här inte en fråga om en geopolitisk fejd, utan om rasistiska barbarer som frodas i att skapa så mycket lidande som möjligt hos de som inte kan försvara sig.

Det här är inte en politisk diskussion, för det finns ingenting att diskutera. Har man sett bilderna som Hamas själva har kablat ut i propagandasyfte, och fortfarande anser att det är jämförbart med när civila omkommer till följd av en missriktad missil, så är det hopplöst. De blir som att försöka diskutera med NMR (som har gått ut offentligt och stöttat Hamas). Mycket snack och brunblåa block, men sällan om de verkliga nazisterna.

Min förhoppning är att de svenskar som vägrar ta ställning i frågan är för dåligt uppdaterade. Jag har själv aldrig varit någon stor anhängare av Israel och själv ansett att situationen är komplex.

Men de senaste veckornas händelser förändrar precis allt. Det går som sagt inte att prata bort eller relativisera detta, då det är Hamas själva som skyltar med sin ondska.

Jag hoppas detta inlägg får ligga kvar, för jag misstänker att många svenskar fortfarande inte har förstått vad det handlar om. Alla har en skyldighet att bevittna dessa fasansfulla bilder innan man yttrar sig i frågan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:

Vart har du sett bilderna på kvinnorna som man skär upp och dom barn som man halshugger? såg du själv vad kvinnan som blev släppt från Hamas sa om dom? Tar gärna bilder på det du skriver.

Jag stödjer inte nån i denna konflikt. Men blir trött på alla som är hycklare som skriker om Ukraina när ryssarna bombar strömmen/vatten osv. Men är helt tysta när israel stänger ner all el, vatten, ingen hjälp får komma in med mat. Man vill att folk ska lämna sina hem men har ingenstans att ta vägen då alla gränser är stängda. Sjukhus blir bombade skolar blir bombade folks hem blir bombade. När man accepterar det och vänder ansiktet till är man i mina ögon en hycklare och inte mycket bättre än någon annan. Det roliga här är att folk tror detta krig stardate för två veckor sen? har ni ens kolla statistiken över hur många palestinska människor som dör varje dag året om? vet ni om att Gaza typ består endast av barn? låter för mig som man gör skillnad på folk och folk. Enbart baserat på att dom räknas som muslimer. Hade detta varit ett annat land skulle det varit andra puckar! återigen det är tragiskt oavsett vilket land människorna kommer ifrån som dör! Och glöm inte att Gaza är typ lika stort som Öland? stå upp för rättvisa oavsett färg och land
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jag tycker du förenklar det hela oerhört. Ryssland har långt ifrån bara skickat missriktade missiler. Man har fullständigt medvetet bombat sjukhus, skolor, mattransporter och andra civila mål.Man har också kidnappat mängder med människor (barn) och tvångsförflyttat dessa till Ryssland.

Ryssland har också i allra högsta grad medvetet sanktionerat Hamas. Man har vetat precis vad Hamas skulle göra och till och med hjälpt dem utföra det i och med att det flyttar fokus på vad man gör i Ukraina. Man har dessutom begått så kopiöst många folkrättsbrott med våldtäkter, lemlästning, mord osv där att den skillnaden mot Hamas är att man gjort sitt bästa för att dölja det där Hamas tvärtom använt det som propaganda.

Det går absolut inte att försvara Hamas, men det går inte att försvara Ryssland heller.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Det låter på dig som att Ukrainakriget är ett helt konvertionellt krig. Har du helt missat att ryssarna konstant bombar civila mål, gärna sjukhus och skolor. Men det kanske är fejk news. För att inte tala om tortyren av ukrainska fångar, kastrering utan bedövning mm, bortförandet av ukrainska barn.. listan kan göras hur lång som helst.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
De som hyllat Hamas är relativt få och undantag, sen finns det fler som tycker att Palestiner har rätt till en egen stat men där finns det en skillnad.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Exakt så. Folks som försöker lägga skulden på båda sidor är medlöpare till terrorn.

Som att säga att Judarna inte var helt oskyldiga under andra världskriget. Ingen skulle lägg in ett "men" i beskrivningen av Nazisternas utrotning av judarna liksom...

Jag står 100% på Israels sida utan några "men".
Detta ÄR svart eller vitt.
På vilken sida av historien kommer ni stå på?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Du glömde nämna gulliga ryska soldater som våldtar barn vilket medfört så svåra skador att de avlider.
Försök inte relativisera det ryssjävlarna gör. De invaderar ett självständigt land som dessutom ligger endast 100 mil från vår gräns.
Kommentera