1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482654 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2587520

Sv: MoDo Hockey - IK Oskarshamn 2023-10-21 Borta
Trilske: Som tredjekedjan spelar för tillfället:

1. Södergran transporterar in pucken i zon, åker längst sargen, ner i sarghörnet och in bakom mål.
2. Södergran fastnar på stor och stark försvarsgeneral som låser fast honom.
3. Walli kommer till undsättning och gräver fram pucken
4. Walli åker ut till rundeln och tillbaka upp till blålinjen, där han droppar pucken till Vigneault
5. Vigneault åker tillbaka till sargen
6. Motståndarna överbelastar på Vigneault, som försöker lösa situationen med en smart kortpassning
7a. Passningen bryts och motståndarna kontrar
7b. Södergran eller back tar ett klent avslut mot mål, som i bästa fall leder till en offensiv tekning

Ovanstående punkter händer nästan varje gång de är inne nuförtiden. Kolla på Aagaard, han är inne framför mål hel hela tiden och är asjobbig. Här har vi tre stycken hundrakilosknuttar som inte gör något annat än att åka i cirklar tills de tappar pucken. Jag tror inte heller att det rör sig om en tillfällig formsvacka, utan helt enkelt att motståndarna har lärt sig hur de spelar. De är väldigt förutsägbara. Tidigare var de framgångsrika genom att snurra tills motståndarna fick mjölksyra, men det biter inte längre då motståndarna numera ställer upp i box och låter dem hållas, tills någon fipplar med pucken (vilket Sam alltid gör förr eller senare).

Förstakedjan har ett liknande problem, där alla istället ska dribbla och försöka hitta den perfekta passningen eller det perfekta skottläget. Här borde Sampo ha mindre puck. In och grisa framför mål istället. Både Rååma och O'Regan har bra skott så de borde ta avslut i betydligt större utsträckning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - IK Oskarshamn 2023-10-21 Borta
Bad_Brett:

Håller dock med om att man borde matcha woods lina hårdare i pp, men det var jag inne på redan när förstakedjan var temporär, men har inte sett att dom prioriteras i någon större utsträckning.

Men jag förstår att man vill ha igång båda formationerna, det är egentligen bara under match man kan öva pp när saker står på sin spets.

Men hade varit magiskt om vi kunde vara skoningslösa i pp, med vårat trygga grund- och målvaktsspel skulle vi kunna sno otroligt många poäng där.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - IK Oskarshamn 2023-10-21 Borta
Bad_Brett: Du har helt rätt i din analys. Hoppas tränarteamet ser det som du och andra ser och åtgärdar det fortast möjligt.

Det känns som att lagen har lärt sig Modos sätt att spela nu och kan straffa oss gång på gång med snabba spelvändningar. Vi har inte tillräckligt bra spets för att luckra upp den täta defensiv som många lag ställer upp med. Tycker det är dags att ändra vårt spelsystem och spela tråkigare.
Kommentera