1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481283 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2596475

Sv: Apropå ingenting...
hk: Det här är det stora problemet i debatten (och många andra nuförtiden), att folk så gärna vill att diskussionen ska handla om huruvida det var en medveten handling att skära Johnson med skridskon.

Naturligtvis var det inte det, och jag har inte hört en enda person som har hävdat det.

Med det sagt...

Om någon tafsar på min flickvän, jag blir förbannad och knuffar personen så att personen ramlar baklänges, slår huvudet i en marmorskiva och avlider, då kan jag - åtminstone på många håll i USA - dömas för MORD - inte dråp, inte vållande till annans död - även om mitt uppsåt bara var att knuffa personen lite lätt.

När en medveten handling får dödlig utgång, så spelar det ingen roll om jag säger "Jag hade bara tänkt att knuffa honom lite". Det enda som spelar någon roll är huruvida han medvetet sparkade bakåt med foten - vilket jag och många andra tycker är rätt uppenbart att han gjorde.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Usa murder first degree = mord i sverige
Usa murder second degree = dråp
Usa murder third degree eller involuntary manslaughter = vållande till annans död.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Eftersom moderatorerna jobbar för Sverige också och inte hinner styra upp vårt forum dygnet runt, så måste man visa civilkurage. Besinna Er , bröder och systrar, vårt forum är inte ett forum för politik

Låtom oss bedja

www.youtube.com/watch?v=mQakZce3GhQ
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det går så jävla fort i den situationen så jag är förvånad att folk ens vågar dra de slutsatserna. Tror inte han hann fundera något, om jag ska vara ärlig
Kommentera