1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484379 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2617912

Sv: Apropå ingenting...
Costanza: Jag pratade med en som varit med runt laget i drygt 20 år och sett lika många tränare komma och gå. Han menar att dagens tränarstab är så många gånger bättre och mer systematisk och professionel än tidigare års coacher. Det finns ingen eller inga som ens är i närheten av Karlins tränarstab när det gäller analys, taktiskt kunnande, arbetande med detaljer, samt att gå igenom förlustmatcher och modifiera laget efter det.

"Inte en chans att vi skulle ha gått upp med någon av de tränare som varit under de föregående 20-25 åren."

Han är väl inte den medialt bäste den gode Karlin, men det spelar mindre roll. Jag tror nog att vi fick rätt gubbe, på rätt plats, vid rätt tidpunkt.

Och angående Mikael Ruohomaa så spelar han mot Leksand enligt samma person. Vidare sa denne att han varit med och kört specialskridskoträning med finnen. Ruohomaa är van att spela och åka på ett sätt som kanske inte riktigt har funkat med Modos spelstil, där han åker brett, glider mycket och skyddar pucken. Skridskoträningen bestod av väldigt mycket startstopp som mer passar in i modos starka skridsokfrekvens.

Jag vet inte om detta är ett önsketänk, men för mig så låter det vettigt och troligt.

Dessutom intygade han att Ruohomaa var riktigt bra tränad och det vore fan om det inte lossnade snart för honom. Kanske man kan be "Micke" att ta kortare byten?

Jag har varit positiv till Mikael Ruohomaa tidigare, men fått fel. Jag tror och hoppas att 2024 blir hans år...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
FRANS-MICHAEL: Intressant läsning, men tycker bara det är underbart att Karlin inte är medialt tränad(om det heter så) Givetvis ska han vara sur o trulig om det är befogat, men Kung Harald får din källa inte glömma bort. Inte heller nån flashig jävel, men skicka upp en förtjänstfana, när dom ändå hissar, upp med Sandlin också, troligen den bästa värvning MoDo gjort någonsin.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
FRANS-MICHAEL: Tack för intressant info, uppskattas!

Bra med extraträning, men jag tycker inte att skridskoåkningen är Rååmas största problem, utan det är snarare att han håller i pucken alldeles för länge. Till viss del beror det på att han har fått spela med spelare som inte har sökt sig till öppna ytor, kan tänka mig att det är lite därför man plockade in Hutsko.

Blir väldigt intressant att se hur man kommer formera laget när alla tillbaka. Med den form Sampo är i lär man knappast flytta honom från förstakedjan. Rimligtvis hamnar Niederbach utanför laget.

Sampo - Rååma - Hutsko
Woods - Big Dick - Aagaard
Walli - Big Sam - Oregano
Södergran - AP - Ohlsson
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
FRANS-MICHAEL: Gillar värvningen av Ruohomaa. Har stor vinnarskalle och erfarenhet. Gillar själv att klubbar sätter krav på honom. Sen är det inte lätt att ändra spelstil och segt att skador stört honom. Stor-Finnen kan dock hockey. Lätt att glömma bort vad som fanns på marknaden när vi gick upp sent.
Kommentera