1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481299 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2633001

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:
Jag tror på att öka SHL till 16 lag, sen att 2 lag från shl åker ur direkt, samt att 2 lag från hockey A går upp. Samt ett kval mellan de 14e placerande lag i SHL mot lag 3,4,5 i hockey A vilka som tar sista platsen.

Skulle gynna svensk hockey så mycket, lag kommer att "våga åka ur" för att satsa på talanger när det behövs. Blir mycket lättare att gå upp i högsta ligan. Det i sig gör att vi tar hand om våra talanger och inte att 8 lag varje säsong panikvärvar eller sparkar tränare. Kan vara ok att åka ur för att få betalt av grymma juniorer senare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Hampie:

Låter lite som "säsongernas säsong" 14/15 när man uttökade SHL och flera lag hade chansen att gå upp, dvs det var ett bra koncept eftersom det fanns extra platser i potten.

Sen fanns det även flera vägar att gå upp, för vissa räckte det att slå ett ha-lag och för andra krävdes att man spöade ett SHL-lag. Vilket gjorde konceptet väldigt bejublat eftersom det fanns lite av allt.

Men det var ju enbart för att ligan utökades den säsongen.

Har tappat räkningen på hur många ggr man ändrat konceptet sen dess.

Slutspel/kvalmatcher ligger i hockeyns DNA så direkt upp- och nedflyttning känns inte alls som rätt väg att gå.

Det enda rimliga är egentligen att låta 1an från HA möta lag 14 från SHL göra upp, bring back david mot goliath.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hampie: SHL har väl kommersialiserats helt medvetet. Förbundet vill ha en liga som slår högt internationellt och lockar spelare, alltså har tv avtal etc fokuserat på att kräma ur så mycket pengar till högstaligan som möjligt där andraligan och lägre divisioner delvis blivit lidande för att ha en bra "bästa" produkt som de uttrycker det.

Mitt intryck är att Elitserien inte alls var på det sättet, eller så var jag alldeles för ung för att förstå.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hampie: Det går ju inte när det skiljer 50 miljoner mellan ligorna. Inte roligt av behöva säga upp två tredjedelar av personalen för att domarna hade en dålig dag på jobbet.

Rätt stor skillnad mot när spelarna hjälptes åt att måla omklädningsrummet och hade jobb vid sidan av. Men den verkligheten existerar inte längre. Jag saknar det också.
Kommentera