1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2643057

Sv: MoDo Hockey - Skellefteå AIK 24-02-01 Borta
grimiss: Vi är väl typ noll procentig på att värna matcher där vi legat under i för 2a? Så att leda är att föredra...

Men vi har ju fortsatt bedrövligt passningsspel. Och allmänt rörigt defensivt.
Tycker dock vi varit duktiga på att inte fastna i egen zon? Men släpper massa 3mot2or etc istället...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Skellefteå AIK 24-02-01 Borta
Monno:

I TV har kommentatorerna sett till att såga MoDo i stället för att fortsätta hylla nybörjarna från Allsvenskan. Bra faktiskt för det är sant och på tiden. MoDo måste få stark kritik för sitt naiva spel och sin degenerarande spelform.

Spelet i egen zon belyses och även försvaret mot kontringar när vårat lätt chansartade anfallsspel misslyckas och vi får kontringar emot oss. Vi hamnar i numerära underlägen i de kontringarna.

Man pratar om om att vi räknar fel och det är säkert rätt, men räkningen börjar faktiskt innan varje pass man gör i anfallszonen. Gör vi ett dåligt pass som innebär att motståndarna bara behöver tänka framåt så hinner man inte börja räkna. Det är bara ett faktum att vi blir utnumrerade. Det är det jag tycker händer hela tiden.

I fotboll känns det lättare att se vad som är anfallssspel, mittfält och försvarsspel. Det är nästan inte frågan om mittfältsspel i hockey eftersom det börjar i försvarzonen. . Men press på pucken omedelbart är väl i alla fall ett viktigt moment.

Karlin verkar i alla fall hålla med mig om att vi spelar med "vuxet" i försvarsspelet. Vilket verkar vara mer enkelt och efter de kompetens vi har för tillfället.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Skellefteå AIK 24-02-01 Borta
Monno: vi lär vara noll procentiga....tänker att det kanske speglar vart vi är mentalt nu? Så fort vi har nåt att förlora blir vi sjukt passiva. Andra perioder med ledning, en plats ovanför strecket....
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Skellefteå AIK 24-02-01 Borta
Monno: Mm, titta på #33 i denna period, tror inte han har ETT hårt pass på ett blad. Går det inte i slowmotion så sitter passet antingen helt fel eller på en skridsko och man sätter sin lagkompis i en skitsituation. Otroligt frustrerande att titta på passningsspelet i egen zon just nu.
Dock ska sägas att första 6-7 minuterna så gjorde de rätt att distinkt flippa ut pucken om man inte har ett passningsalternativ.
Kommentera