1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483078 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2644911

Sv: MoDo Hockey - Färjestad BK 24-02-03
duk4S: Håller inte med alls, domarna är absolut bäst i SHL men har fortfarande varit totalt galna bedömningar under året.

Finns redan kameravinklar som situationsrummet använder, att addera kameror är varken komplext eller dyrt. Men man vill nog ha felbedömningar i sporten så att det blir en levande match istället för att det ska vara pedantiska bedömningar. Men när det handlar om tiotals miljoner kronor så tycker jag att man borde vara längre fram än vad man är
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Färjestad BK 24-02-03
JoakimE: Vad håller du inte med om? Att de bästa domarna dömer i SHL? Det låter som att du håller med om det.

Kameravinklarna som situationsrummet använder är i stora delar TV-vinklarna samt målkameror. De är otillräckliga för att göra samtliga bedömningar på isen. Det är, till skillnad från vad du tror, väldigt dyrt att addera multipla vinklar till då det också ska ske i samtliga arenor för alla professionella lag. Vidare ska domare helt plötsligt vara OK med ett fantastiskt mycket tråkigare jobb än de har nu utan möjlighet att göra den resa som t.ex Vinnerborg gjorde (för de kan ju inte döma i NHL om de sitter på stolar och dömer här).

Det kommer inte ske, och det borde inte ske. Rätt lösning här är att fortsätta jobba med att öka intresset för att börja döma, så att vi får fler domare nerifrån och därmed ökar konkurrensen och kvalitén. Tyvärr är det försvinnande få ungar som är intresserade att börja döma när pappa Joakim samtidigt konstant skriker om hur jävla dåliga domarna är. Vidare är det mycket resande (även på distriktsnivå) och mycket slit för väldigt lite pengar fram tills att du (kanske) någon gång når HA eller SHL.
Kommentera