1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481423 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2649400

Sv: Apropå ingenting...
Frisco: Jag tycker att det är klumpigt av Masken att inte vara smidigare. "En av de mest talangfulla jag haft och då hade jag ändå Ullmark när han var i junioråldern", hade varit ett smartare sätt om han inte menar att Clara är något sjukt underbart.

Ullmark är född 1993 och tillhörde stundtals A-laget under Masken 2011-2012. Dvs, i princip samma ålder som Clara är idag. Jag tycker att det är ohyggligt märkligt om Masken inte såg att Ullmark hade viss talang med tanke på att han nu är en av världens absolut bästa målvakter? Jag menar, de andra som röstats fram som bäst på sin position i NHL från MoDo, som Foppa, Macke, Sedinarna och Hedman såg man alla väldigt tidigt vilken talang de hade. Inte Masken alltså, om han nu inte menar att Clara har potential att bli klart bättre än Ullmark.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: "Jag tycker att det är ohyggligt märkligt om Masken inte såg att Ullmark hade viss talang med tanke på att han nu är en av världens absolut bästa målvakter?"

Och varför skulle inte Masken ha kunnat se att Ullmark hade en viss talang, bara för att han idag tycker att Clara är den största talang han har tränat?

Sen vet jag inte vad en senare och antingen lyckosam eller dålig karriär hos en spelare har med frågan att göra?
En tränare kan ju aldrig veta hur en talang kommer att utvecklas, hur stor eller liten talang som spelaren ifråga ansetts ha haft.

Masken bedömer Clara som den största talang han har tränat, Ullmark inräknat.
Känns väl mest som att du är sur och stingslig bara för att Masken inte hyllat Ullmark mer, eftersom denne har utvecklats och spelat i ditt eget Modo...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Kanske lite orättvist. Gissar att det var han som tog det djärva beslutet att släppa Starkbaum för att kunna satsa på Ullmark och Forsberg.

Sedan kan jag tänka mig att en sån som masken tittar väldigt mycket på hur snabbt spelarna tar till sig av hans input. Ullmark var ju en extremt aggressiv målvakt som ung och nördar man ned sig i detaljer kan jag förstå varför han lyfter fram Clara.

Det är lite som Leif Boorks klassiska kommentar om att ifall Salle hade spelat likadant på match som på träning så hade han varit lika bra som Foppa. Men det är ju någonstans just den detaljen som skiljer agnarna från vetet.
Kommentera