1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480969 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2664649

Sv: Silly season
hompa90:

Jag ska vara ärlig. Meddelande som dessa till en spelare tror jag ger noll och ingenting.

Skulle jag vara mottagare av något liknande i mitt arbetsliv skulle jag faktiskt bara bli förbannad. Att någon som inte känner mig personligen ska försöka sätta sig in i min situation och komma med påpekanden kring mina val i livet och vad jag borde välja och varför. En person som kanske inte vet på vilka grunder jag väljer att ta mitt beslut. Det är ju som att dumförklara mig (i detta fall spelaren) och påpeka uppenbara saker som att ens välbefinnande är det viktigaste.

Vem vet kanske Josh har tagit detta beslut på andra grunder än pengar, att han faktiskt tänker på sig själv och sin familj först och främst och när det dessutom är mycket pengar inblandat så blev det ett ännu självklarare val.

Om man nu ska ge sin syn till en spelare tror jag personligen att ett respektfullt "hejdå" utan att ifrågasätta ens val har mer effekt och kan få en att fundera på ifall man valt rätt. Att t.ex förklara att man är tacksam för de två säsonger han spelat hos oss, hur han varit en favorit på planen, tacka för att han var en bidragande orsak till att vi tog oss tillbaka till SHL igen samt att önska honom lycka till i sin fortsatta karriär och att han kommer bli ihågkommen och är välkommen tillbaka ifall han skulle önska det i framtiden.

Detta är vad jag tror och min personliga åsikt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter: Instämmer till 100%. Dessutom kör vi ju stenhårt på linjen "Vill man inte vara här ska man inte vara här" och jag tror faktiskt det skulle bli ännu effektivare om fansen hängde på.

Det är nog delvis därför Färjestad kan trycka ner lönerna så pass mycket. Spelarna vet att det går att komma till en mer välskött förening, åtminstone inte i Sverige, som dessutom har chansen att vinna varje år.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Så är det ju. Om vi vill påverka ett beslut det minsta ska vi bara vara tacksamma och visa uppskattning (som sagt t ex med en banderoll el liknande). Uppskattar initiativet, men sånt här skrämmer nog mer bort honom tyvärr, även om ett enskilt mail nog knappt påverkar överhuvudtaget.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Håller med helt och håller. Tycker det är fel att skriva till dem sådär.
Kommentera