1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481661 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2664659

Sv: Silly season
hompa90: Förvånande ändå att han bara får 230 000 euro från Rögle. Det var på dom nivåerna jag trodde vårt bud låg på.

Sanny tror att Dicken kommer få en roll som tredjecenter i Rögle. Snacka om att Big Dick kan ha tagit ett riktigt felbeslut?

Men oavsett vad, vill han inte vara här kan han dra all världens väg. Den principen släpper vi aldrig!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Sigge: Ja, Johan pratade också om att han inte var helt säker på att Dicken är nöjd med sitt beslut nu när vi gick riktigt bra i slutet, efter att han hade signat.

Men oavsett är jag besviken eftersom att Dickinson är och skulle varit vår förstacenter, att vi inte kunde komma nära ett bud på 230k. Riktigt besviken att vi inte gjorde en supporterinsamling för att behålla Dicken.
Kommentera

Sv: Silly season
Sigge:

Vet du vad siffrorna gäller? Är det netto eller brutto?

Gissar att de isf är 230 kEUR netto, för det är ca 2.5m SEK per säsong, dvs ca 200 kSEK / mån (räknat på 12 mån) i handen och det blir en lön på +300 kSEk/mån före skatt för spelaren och ännu högre (420 kSEK för klubben vid 300 kSEK för spelaren)

Det stämmer bättre med rapporterna om monsterbud och topplön i SHL och då kan jag förstå att Hinken inte kan/vill vara med.
Kommentera

Sv: Silly season
Sigge:
230 000 netto ger en rätt hög bruttolön, du kan lägga på det dubbla för inkomstskatt och sen tillkommer sociala avgifter. Så den totala lönekostnaden blir kring 6 miljoner. Lite mer än 10% av vår budget. Tycker iofs han skulle vara värd det men inte kattskit
Kommentera

Sv: Silly season
Sigge: Ja det tycker jag också var förvånande! ghh
Kommentera