1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480974 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2664765

Sv: Silly season
Brander: Ros: ”Modos räddning är att HV gjort en sämre säsong än förväntat.”
Jag: ”Eller då kanske HV hamnat i kval för att Modo gjort en BÄTTRE säsong än förväntat och tagit 11 av tolv poäng i inbördes möten?”
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
*1921*: Till Ros vill man bara säga. MoDos räddning är att man varit tillräckligt bra för att undvika kvalplatserna. Skitsamma vad andra lag gjort eller inte gjort. MoDo har på egna meriter klarat sig kvar utan kval. Något som är väldigt starkt Framförallt utan alla pengarna HV kunde spendera ifjol

Så håll bara käften om att vi inte förtjänat det eller att det skulle bero på andras misslyckanden.
Kommentera

Sv: Silly season
*1921*: och vi skulle ändå vara före malmö också om man ser nuvarande tabell :P
Kommentera

Sv: Silly season
sammanfattning från 60 minuter modo på aftonbladet

realistiska värvningar enligt ros
norlinder, tufte (finns inget rykte bakom detta utan ros resonemang är att hinken värvar en spelare från eagles varje säsong)

drömvärvningar:
jesper olofsson och HAHA, oliver ekman larsson, nej.

hinken gästar:
modo är inte klara, men hans nervositet har gått från 10 till 7 senaste dagarna

underlättar när han och potentiella värvningar vet (med reservation för den där minimaliska chanser) att det blir shl

tycker att vi började säsongen bra, sen tuff svacka, dom hade väntat sig svacka men inte så stor.

hinken är mest nöjd med värvningen av lassi lehtinen, men han är nöjd med flera.

dickinson spelar inte med modo nästa säsong. modo kunde inte vara med ekonomiskt, josh öppnade väldigt bra för att han ville stanna, men det blev dålig timing, modo förlorade så mycket under perioden där detta hände (januari) och - som jag tolkar det - josh bestämde sig då

kommer inte att få pengarna man givit till brynäs denna säsong i budgeten nästa säsong av olika anledningar. befintliga kontrakt kommer att öka i kostnad kommande säsong.

kommer värva för dom två första femmorna framför allt.

mattias norlinder: en spelare modo jättegärna vill ha hem, tränar med modo på sommaren, vill definitivt ha hem honom.

hinken hävdar att sampos rantas nhl-chanser är större idag än när han kom till modo, och kan bli samma sak för norlinder om han vänder hem. hinken pratade med norlinder i mitten av februari, hans rådgivare häromdagen.

jesper olofsson: modo har ett stort intresse, beprövad målskytt, klart som tusan han är jätteintressant för modo. modo är i samma situation som norlinder, vill gärna ha hem honom, han vet vad modo känner gällande honom. det har inte varit konkret med kontrakt (rak fråga från abris) men hinken har koll på vilken lönenivå han ligger på. hinken tycker att dom har haft en bra dialog och jesper är en fantastisk människa. modo kommer göra allt i deras makt.

fredrik olofsson: finns ingen dialog mellan honom och modo, en drömvärvning. han har spelat i nhl hela säsongen fram tills en vecka sen, hinken tror inte han vill släcka drömmen redan. hinken har inte fått för sig att han vill flytta till sverige.

ros tar upp ett gäng eaglesspelare som hinken svarar på: finns en hel del shl-kompatibla spelare i colorados organisation, vi får se var vi hamnar där.

centersidan: två centrar ska in i första hand. center ett och center två. tittar brett, inte bara nordamerika. har inget emot att hitta en finne eller något, bra hockeyspelare är modo intresserad av oavsett land.

hinken säger att det har stor inverkan om spelaren har varit i shl innan, då vet man vad som krävs för att klara av det.

angående tufte: svårt att värdera om han är snabb nog, han är inte på modos bord så hinken har inte tagit ställning till det. svårt med ahl, vissa är bra i ahl men dåliga utanför och tvärtom.

hinken räknar med 5-7 spelare in, där nånstans, närmare fem tror han.

brickley: vi får se var vi landar, har gjort en jättebra säsong, hade en liten svacka som hela laget, bra på slutet.

rubins: kanske spelar innan grundserien är över, hinken hoppas han kan spela redan denna vecka. för en liten dialog med agenten men hinken vill inte ha för bråttom, han vill utvärdera efter säsongen exakt vad han behöver och få svar från dom som gab har förfrågningar på innan.

om colorado-jobbet: hinken tycker det finns fördelar, han får tillgång till scoutrapporterna från hela organisationen, och han har lärt känna scouterna i organisationen. fördel sett till tiden han lägger ner, det ger mer än tiden han lägger på det.

var nära en spelare från colorados organisation i februari, inget namn, men nån som kört fast som colorado ville ha igång.

lucas petterssons framtid: hoppas att han ska banka på dörren och komma in i spela, ska träna med a-laget i sommar, gå på is med a-laget i augusti, det viktigaste är att han spelar hockey hela tiden, oavsett om han spelar med a-laget så kommer han få spela mycket juniorhockey också. blir inget bättre av att spela 6-12 minuter i shl utan behöver isåfall varva med mycket istid i junior. hinken har höga förhoppningar. hinken tippar sen förstarunda tidig andrarunda i draften.

hinken är inte rädd för att sampo skulle lämna för nhl även om chansen finns, men vill att det ska vara den utveckling man får i modo, att man går från modo till nhl.

drömvärvning: victor hedman. han tror dock inte att victor kommer hem. behöver inte prata om honom som spelare men som person, han är ett fullblodsproffs, hade varit guld värd för modos yngre och mindre rutinerade spelare. en spelare som kan sätta en standard. hinken säger att dom inte har någon dialog om det utan det är mer en monolog från hinkens sida som tjatar på honom att komma hem, men victor har inte direkt öppnat för det

hinken såg hv-matchen på tv pga vidskeplighet, han har aldrig varit nervös på det där sättet men det började mot djurgården i fjol, har modo vunnit har han samma tröja på sig på matcherna, han har varit med på nån roadtrip och modo spelar dåligt, då följer han inte med nästa gång... smågrejer, löjliga, men det har blivit värre senaste året. ifjol tog han alltid samma promenad, samma runda, samma tid under slutspelet. dock inte samma runda nu.

---

har skrivit medan jag lyssnat så det kanske är otroligt osammanhängande
Kommentera