1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480595 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2666629

Sv: Silly season
SPOODI: En fundering: Dicken plockades från ECHL kom spelade hos oss i två säsonger. Den första blev till stor del förstörd på grund av skador.

Ska vi gissa att han låg på ~50 000 i HA? Oavsett är löneutvecklingen helt bisarr.

Givetvis måste det finnas fler Dickinsons i B-ligorna. Visst är det alltid en chansning, men vore intressant att se hur långt man skulle kunna komma med riktigt bra scouting och värva billiga guldklimpar istället för Rååmas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Bad_Brett:

Det borde gå att bygga bra lag med gedigen scouting och ett noggrant lagbygge där man hittar rätt spelare till rätt roll.

Jag gillar när man värvar spelare i "rätt" ålder och med en tänkt roll i laget och med egenskaper man
vill ha in istället för att gå efter trötta 30+ spelare som börjar se slutet och främst vill maximera sitt kontrakt fram till slutet.

Tror man kan få ihop ett bra lag och grupp genom att tänka till istället för att köpa det dyraste och mest etablerade som t.ex HV gjorde i år.

Visst att man behöver några erfarna äldre med rutin typ rundblad, sedan några med spets egenskaper typ en ytter med bevisad klass och målskytte, eller en center med bevisad klass.

Men jag tror mycket väl man kan hitta bra spelare i HA eller andra lägre ligor för att komplettera och hitta spelare som vill bli bättre och framåt istället för att värva spelare som i åratal harvat i en tredje/fjärde i SHL utan att utvecklas.

Sådana som Ingberg-Nilsson eller Nilsson i DIF tror jag är smarta värvningar till låg peng som dessutom vill framåt och kan ta steg. Ingeberg tror jag inte alls skulle göra bort sig i t.ex en färdekedja och säkert bidra med mer än en trött Öhnerud.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Hinken har varit inne på det tidigare angående div 1, att man skulle kunna plocka ihop ett starkt HA-lag från div 1.
Ska bli otroligt intressant att följa hans lagbygge 24/25.
Han imponerade storligen under tiden i HA men hade det motigare med årets nyförvärv, även om vi alla vet varför. Sist in på marknaden, relativt klen budget och svårt att värva till förväntat kval-lag.

Lyckas han landa 2 hyfsat starka centrar, en (kanske 2)högpresterande ytterforward och 2 backar varav den ena har fokus på defensiven och den andra mer tvåvägsback med stark offensiv tror jag vi kan få en riktigt rolig säsong nästa år.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett:
Jag tror det kommer så småningom men iår så måste vi höja slagkraften så tror det blir mer ”etablerat”.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: tittar man på dickinsons stats får man känslan att han var för bra för ECHL, men misslyckades med att etablera sig i AHL.
Jag vet inte om spelet skiljer sig särskilt mycket imellan de två ligorna, men det är ju rätt ofta det värvas spelare med fin statistik från AHL som inte alls funkar i SHL. Hutsko t.ex.

Att värva från ECHL till SHL känns som att leta en nål i en höstack, men som du säger så skiljer sig lönen avsevärt så man har säkert råd pengamässigt med 5 ggr så många misslyckanden i jämförelse med AHL.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: En sak som Hinken har tryckt på när han pratat om värvningar är att det är viktigt att hitta någon som passar in i gruppen. Känslan är att den taktiken gjort att 90% av alla silly-season värvningar fallit väl ut.

Snarare än de som kommit mer utav att vi saknar spelare under säsongen, så som Hutsko.

Det som enligt mig gör Dickinson så bra är hans inställning och karaktär som lyser i honom varje match. Jag följde ju inte MoDo på samma sätt när vi hade Sundström och all dom, men så länge jag har följt MoDo har jag inte sett någon som visat vägen på samma sätt. Visst var det så att Riley fick vara med och välja vem han ville spela med när vi värvade Dickinson också? Kanske han kan få vara med och välja en gång till.
Kommentera