1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482769 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2666705

Sv: Silly season
Bad_Brett:

Det borde gå att bygga bra lag med gedigen scouting och ett noggrant lagbygge där man hittar rätt spelare till rätt roll.

Jag gillar när man värvar spelare i "rätt" ålder och med en tänkt roll i laget och med egenskaper man
vill ha in istället för att gå efter trötta 30+ spelare som börjar se slutet och främst vill maximera sitt kontrakt fram till slutet.

Tror man kan få ihop ett bra lag och grupp genom att tänka till istället för att köpa det dyraste och mest etablerade som t.ex HV gjorde i år.

Visst att man behöver några erfarna äldre med rutin typ rundblad, sedan några med spets egenskaper typ en ytter med bevisad klass och målskytte, eller en center med bevisad klass.

Men jag tror mycket väl man kan hitta bra spelare i HA eller andra lägre ligor för att komplettera och hitta spelare som vill bli bättre och framåt istället för att värva spelare som i åratal harvat i en tredje/fjärde i SHL utan att utvecklas.

Sådana som Ingberg-Nilsson eller Nilsson i DIF tror jag är smarta värvningar till låg peng som dessutom vill framåt och kan ta steg. Ingeberg tror jag inte alls skulle göra bort sig i t.ex en färdekedja och säkert bidra med mer än en trött Öhnerud.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter: ja 30+ tackar jag nej till, då ska det vara specialfall, exvis jesper olofsson, en hemvändare, lite snällt sagt, som har en verktygslåda som saknas i laget, dvs ett bra skott. vill heller inte att han ska räknas som den ultimata spetsen i laget utan mer sekundär som jag räknar mikkel i ett bättre lag. mikkel är för övrigt 29 i år, känns inte en dag över 25. kan absolut spela i topp sex, inte det jag menar, men ska inte vara spelaren som förlitas göra 40+ på en säsong

spetsen bör utgöras av spelare runt åldern 24-27, ge och ta något år såklart, alla är olika. därför jag hoppas på en spelare som lukas jasek som bör vara i sin topp dom kommande åren

det finns givetvis spelare över 30 som är bra också, som sagt är alla olika men jag gillar inte risken när det handlar om så viktiga platser.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: undrar vad som händer med dif och Brynäs om dom inte går upp iår?
Kommentera