1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481017 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2681847

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Vi alla ser väl det vi vill se, men vad jag kan se är att Bernhardt och Näsen hänger inte med i SHLs tempo. Att de slår en del assist i PP tycker jag inte gör upp för faktumet att de nästan var inne på vartenda baklängesmål. Det går fort i SHL och motståndarlagen får göra lite vad de vill i Modos försvarszon. Deras defensiva förmågor platsar helt enkelt inte i SHL och jag kan inte förbise det. Visst kan man ge det något år för att hoppas att spelarna utvecklas, men just nu är det inte tillräckligt bra.

Modo hade större problem med defensiven än offensiven i år och kollar man på backsidan så är det Bernhardt och Näsen som har varit inne på mest bakåt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
bonden: "slår en del assist i PP" Näsen gjorde 16 poäng i spel 5-5 bara fem före honom i laget och samtliga är forwards. Sen om man kollar på underliggande statistik så var Näsen och Bernhardt våra två bästa backar..men de klart dom gör ingen nytta..
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Jag kan köpa kritiken mot Bernhardt och tycker på det stora hela att han misslyckats att ta klivet ordentligt; jag har större förhoppningar för nästa säsong.

Din kritik mot Näsén är däremot ogrundad tycker jag. Han har varit en av de bättre backarna i vårt lag denna säsong.
Mycket av den defensiva problematik vi haft har mindre att göra med backar och mer att göra med att våra forwards bara kröp in i en liten box och gav motståndare oändligt med tid och utrymme. När det väl ändrade sig så blev också försvarsspelet i helhet mycket bättre.
Kommentera