1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481844 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2682998

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Om det finns fler klubbar med bra J20-lag än de som spelar i SuperElit, så borde man nog utöka ligan istället för att hålla på med de här konstiga kvalen. Om bredden finns måste man ju utnyttja det istället för att stänga ute unga spelare som kan spela i SuperElit och hade utvecklats bättre där än på lägre juniornivå. Tycker svensk hockey är fel ute där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Bredden fanns bättre förut men har nu oftast blivit år för år beroende på hur bra varje kull är och hur många juniorer man får behålla ex Löven. SHL-lagen har iom fast superelit plats och tv-pengarna kunnat värva vad dom vill ifrån övriga lag. Pengarna styr enormt. Upp till P-16 kan det oftast vara ganska jämnt.

Stockholm hade 5 lag vissa år förr i tiden AIK, Djurgården, Hammarby, Huddinge, Mälarhöjden. Nu har man 2 lag och nya lag som Växjö, Örebro, Oskarshamn är med. Färjestad fick tillbaka sin plats direkt med till säsongen 2012-2013 vilket innebar att Löven som hade svag årgång de året iom A-laget var i ettan åkte ut, utan dom möttes.

Juniorhockeyn har styrts enormt mycket det som gynnar SHL sista årtiondet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Jag tycker att det vore bättre med fler lag istället för som nu. Ifjol skickade väl IKO halva J18 då det var menlöst.

Sedan är det en balansgång. Skulle Hanviken tillfört något eller varit en strykpåse? Poängen med Superelit var att få fler tuffa matcher genom att plocka bort matcher mot för dåliga lag
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: fel ute att man är garanterad en plats i j20 nationell som SHL-lag. Vi jobbar för ett öppet SHL men stängd juniorliga. Förbundet har mycket att jobba med på ungdomssidan. Mycket som är ruttet där
Kommentera