1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481105 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2683295

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Ja, Timrå är ju i en liten speciell situation där vi har en massa hemvändare som fyller upp de två första kedjorna och kostar en hel del.
Dessutom har lejonparten av dem inte levererat det man kan förvänta sig i år enligt mig, och många med mig.
Vi kommer ju inte att kunna värva in nya toppspelare utan behöver ersätta spelare i andra och tredjekedjorna.
Jag är helt övertygad, men har haft fel förut, att Jokinen kommer att lyfta befintliga spelare och de nya väldigt mycket med den spelstil och den kravställning han bevisligen har.
Frågan är kanske mer om alla spelare orkar med den mängd träning och kravbild han har.

Jag är som sagt obotlig optimist, som alltid vid denna tid på året, och tror att vi kommer att bli riktigt farliga nästa säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
kulltorp: Tack för ett vettigt och utförligt svar.

Jag är lite tveksam till en eventuell kulturkrock mellan finsk tränare och svenska spelare. Dessutom att Jokinen inte har så stor erfarenhet av den rätt defensiva och svåra ligan som SHL faktiskt är.
Jag tror att det blir oerhört viktigt för Jokinen får en bra start. Det kan övertyga eventuella skeptiker, men blir det en dålig start är det lätt att de skeptiska får vatten på sin kvarn och Jokinen får oerhört svårt att genomföra sina idéer. Kanske är det en fördel att Kapanen lär ge Jokinen ordentligt med tid.

Sedan kan såklart Walli höja sig åtskilliga steg från hur han var hos oss och Anton har säkert högre potential än en andrakedja i Tingsryd. Kanske är jag färgad av att Anton Gradin gjorde 27+10 ifjol för TAIF och nu är 13e forward i Djurgården.
Kommentera