1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480879 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2693676

Sv: Apropå ingenting...
J F K: "Den aktör som "vinner" SHL-avtalet kan enkelt plocka HA-avtalet billigt. Nu hade CMore SHL. Man hade tv-bussar, kameramän, kommentatorer, experter och en hel apparat. För dem är det väldigt enkelt att skala upp och sända HA."

Man kan lika gärna vända på det och säga att den som "vinner" HA kan plocka SHL billigt av samma anledningar, om HA skriver sitt avtal före SHL.

Det är en väldigt spekulativ dikussion utan konkreta siffror. Många HA-klubbar har ju väldigt små supporterskaror och ligans värde blir därefter. Klubbar som Brynäs och Djurgården är minoritet i ligan, det finns desto fler lag med magert intresse och små supporterskaror. Det är inte säkert att Hockeyallsvenskans nuvarande avtal är så uselt i relation till de totala intäkterna för TV4.

Om man kollar på det här rent krasst så finns bara en seriös spekulant för både SHL och HA nu när Viasat mer eller mindre håller på att gå i konkurs. Hör rent generellt att TV-sportavtal varit och är övervärderade, så man kan nog inte räkna med att det blir massa mer framöver.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Spekulativt. Nja. Jag känner personer som varit inblandade och det är precis så det var.

Sedan kanske det är annorlunda nästa gång avtalet skrivs.

Men, kanske ännu större anledning för SIF att agera då så att pengar slussas ned i seriesystemet!!!
Kommentera