1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481250 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2695188

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det är klart att idrott och politik inte kan hållas isär, när snudd på alla regimer använder idrotten som propaganda. Det är Kina som dopar sina idrottare systematiskt och mutar sig till OS. Samma sak i Putins Ryssland. Vi har Saudiarabien som köper golf- och tennis. Osv.

Man kan hoppas att idrott och politik inte ska blandas ihop, men det kommer inte att hända. Att medvetet stanna i Ryssland är ett politiskt ställningstagande vare sig man vill det eller inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Det blir ju "enkelt" i det här fallet då nästan alla i väst är överens i frågan.

Likväl öppnar det en farlig dörr. I Israel-Palestina konflikten finns det väldigt laddade åsikter från båda håll. Ska vi kräva att, många gånger obildade, idrottsmän, ska ta offentlig ställning i dessa konflikter?

Jag menar, det kan ju inte vara unikt för Ryssland. Har tagit upp det förut, men hur mycket bättre anledningar hade Bush att gå in i Irak och leta efter icke-existerande massförstörelsevapen? Var Forsberg, Lidström, Sundström och gänget dåliga människor som inte genast rev sina kontrakt och flyttade från USA?

Tycker det är farligt är ha så tvärsäkra uppfattningar i dessa fall, framförallt med tanke på de bisarra mängder desinformation som kablas ut från samtliga håll.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: dessutom i Ryska arméns lag och Putins favoritlag. Skillnad på spela i CSKA Moskva och typ lag som Dynamo Riga som ifs drog sig ur med all rätt
Kommentera