1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484030 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2704001

Sv: Silly season
Förstår verkligen inte varför folk börjar prata om EJK här inne såfort Måns är klar. Han kommer i te direkt ta hans roll i lönehierarkin och spelarhierarkin. Det är väl isåfall att man tänker att kommer en göteborgare in så måste den ersätta göteborgaren som är påväg ut.

Skämt å sido. EJK var genomgående min personliga favorit i det MoDo-lag som gick upp. Grym skridskoåkare, hyfsad teknik och ger alltid allt för laget. Men samtidigt har han tyvärr ingen plats i dagens lag. Det skulle isåfall vara som 4e center men där måste vi prioritera junisar som Jacobsson.

Vår 4e lina inför nästa är spikad Södergran/OP-TJ-Sebbe. Så ser tyvärr ingen plats för honom. Och vi kan samtidigt inte leva på sentimentalitet här. Han kommer vara en otrolig viktig spelare i vilket Hockeyallsvenskt lag han går till. Det är inte snällt att ha honom på läktaren varje match heller då hans jobb är att spela ishockey.

Jag gillade verkligen det jag såg från Måns Carlsson i Hockeyallsvenskan. En skicklig spelare som gör sin omgivning bättre. Han och Jocke Bäckström får dock jobba på hans baksida-lår, så han kan bli lite mer explosiv o få ett bättre tryck i skridskoåkningen. Men då har han fungerat jättebra i ett Mora som nästan spelar en identisk hockey som oss.

Om vi vill ha en bra forward för en billigare peng, om vi ska lasta tungt på backsidan. Så är Måns ett smart alternativ. Det är en ännu en reslig gosse vi får men också mycket finess.

Han brukar stå i positionen framför mål i PP1 i Mora med
Carlsson
Pehrsson-Yetman-Ljunggren
Pethrus

Skicklig i ytorna framför och runt mål i den spelformen.

Nu när vår forwardsida verkar vara spikad så tror jag det blir något sånt här

Aagaard-Jasek-Olofsson
Carlsson-True-Ranta
Niederbach-Vigenault-Woods
Sebbe-TJ-OP/Södergran

Pp1
Carlsson
Jasek-Ranta-Olofsson
Rundblad/ny back

Pp2
True
Näsen-Aagaard-Woods
Berra

Spontant tänker jag att han kan fungera bra ihop med Ranta då de nästan är varandras motpoler, Ranta är kvick, men kanske inte alltid har bäst spelsinne. Då är Måns Carlsson inte så kvick men har ett fantastiskt spelsinne. Det kan bli en Yin-yang-effekt.

Är tillfreds med denna värvning. Men nu måste vi lasta tungt på backarna!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
wesslan: Ser bra ut, vissa verkar vilja ha Ranta och Olofsson i samma men är inte de lite liknande spelartyper som kanske inte matchar?
Kommentera

Sv: Silly season
wesslan: Jag tänker lite såhär

MoDo Hockey 24/25

Niederbacher-Jasek-Olofsson
Ranta-True-Södergran
Aagard-Vigenault-Woods
Sebbe-Carlsson-TJ

Ranta och Södergran i samma kommer att fungera strålande och Niederbachers spelsinne och skicklighet kommer passa bra där i första med Jasek och Olofsson. Aagard-Vigneault-Woods kommer nog producera mest, men får vara i tredje för symbolik. Sebbe och TJ är väldigt skridskostarka och kommer hjälpa Carlsson där i fjärde. Även denna kedja tror jag kan producera 10-20p per gubbe.

PP1

Niederbacher-True-Olofsson
Rundblad-Näsen

Här vill jag se True framför kassen centralt och Niederbacher som spelar sina vackra diagonalpassningar till Olofsson som kommer ha öppen kasse.

PP2
Ranta-Jasek-TJ
Bernhardt-Byström

Här vill jag se ett fint lir mellan TJ och Jasek samtidigt som Ranta gör det han brukar göra bra - åka runt och göra mål. Det är viktigt att vi får TJ i PP nu så att NHL EP-scouterna tror att han är bra och vi kan få ett par miljoner för honom.
Kommentera