1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482402 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #808892

MoDo - HV71 4/1-2007
Skröder spricka i foten. Borta 4 veckor.

Kommentar
MODO Hockey har radat upp en härlig svit hemma i Swedbank Arena ? nio raka segrar, elva raka utan förlust ? och det kan också utläsas i tabellen. Nu stundar tidig seriefinal då HV 71, serieettan och en poäng före, gästar Örnsköldsvik.
- Otroligt kul, säger coachen Harald Lückner. Känns som om vi får en del lön för mödan och allt slit med en sådan här fight mitt i serielunken.

I vanlig ordning har MODO-coachen kollat om senaste matchen på sin match-dvd ? och kommit fram till?
- Att man kanske är lite för kritisk direkt efter match. Vi gjorde trots allt en mycket stabil insats och gav inte Djurgården den minsta chans. Vi spelade så stabilt som man kan önska. Att sedan gå och tro att det ska bli galaföreställningar som mot Färjestad förra fredagen då och då är egentligen bara dumt.

Bekräftat igen det du ofta säger: ?i den här serien finns inga dåliga lag!?
- Så är det bara. Titta bara på Moras, Malmös och Skellefteås bortasegrar senast. Och titta kring det så förhatliga slutspels- och kvalstrecket, där ingen vill hålla till, men där dramatiken är underbart härlig just nu.

Lagets bäste målskytt Per-Åge Skröder fick ett hårt skott på foten i slutet av andra perioden, fullföljde matchen, men röntgades i går förmiddag.
- Han närmast skrämde livet ur mig då han kom tillbaka och meddelade "spricka och upp till fyra veckors vila". Som tur var det ett skämt, men det handlade om en rejäl svullnad, men han kunde inte träna på onsdagen. Förhoppningsvis får han i foten i skridskon och kan spela mot HV.
Noterbart om laget

Noterbart 1: Tommy Wargh (långtidsskadad), Andreas Salomonsson (axel) i rehab, träande i går, men det dröjer ett bra tag till innan det blir spel.

Noterbart 2: HV 71 var första lag som vann i Swedbank Arena, 4-3 i omgång 10, hemmamatch sex. Borta mot HV har MODO vunnit en gång (2-1), förlorat en gång (1-2). Jämnt så det förslår med andra ord den här säsongen så här långt.

Noterbart 3: Så här långt är MODO bästa hemmalag, HV bästa bortalag i elitserien.

MODO Hockey mot HV 71:
Målvakt:
60 Karol Krizan
(30 Michal Zajkowski).

Backar:
38 Adam Andersson,
35 Pierre Hedin

3 Mattias Timander,
5 Hans Jonsson

6 Tobias Enström,
8 Oscar Hedman.

Kedjor:
12 Justin Morrison,
24 Niklas Sundström,
10 Per-Åge Skröder

28 Miloslav Horava,
39 Per Svartvadet,
59 Robert Döme

18 Peter Öberg,
20 Oscar Steen,
19 Mikael Pettersson

27 Niklas Sjödin,
4 Mattias Hellström,
33 Johan Nilsson.

Extraspelare:
32 Tobias Viklund,
43 Niklas Öman.
Kommentera