1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482058 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #809777

Sv: MoDo - HV71 4/1-2007
Poffa;

Skalman:
- Bitvis var det rent komiskt att se hur dom spelade, eller inte spelade, framförallt i powerplay då. Bara att ta nya tag, men ska vi vinna något sm-guld i år så bör vi nog kunna få puckj-veln att befinna sig i motståndarnas zon i powerplay.

Bisterfinnen:
- Se det från den här sidan istället. Är det inte helt fantastiskt att vi trots ett obefintligt powerplay hela säsongen ligger och sniffar på serieledningen såhär i seriens slutskede?

Skalis:
- Absolut, jag är sjukt imponerad av detta faktum. Kolla på FBK, dom har alltså inför denna match, gjort 55 mål i powerplay medans vi mäktat med 28. Men samtidigt så brukar det ju visa sig i ett slutspel att powerplay är avgörande.

Bister:
- Jag har många år förvånats över att media möts av mystiska leenden från MoDo-spelare och coacher under serielunken när man diskuterat powerplay-ineffektivitet.

Om det nu (gud förbjude) är så att man tränar en massa varianter som man sparar till slutspelet år efter år så borde man för fasen fattat för länge sedan att det inte håller. Ett vägvinnande powerplay i slutspelet kräver ett vägvinnande powerplay i seriespelet. Det går inte att bara trolla med knäna och börja spela bländande pp när slutspelet börjar. Fattar dom inte det??

Skalis:
- Drömmen vore väl att en sån sak skulle fungera, att mörka ett fantastiskt powerplay lagom till slutspelet. Men samtidigt så ger ju seriespelets 50 omgångar ypperliga förutsättningar till att träna powerplay.

Jag är grymt sugen på att åka ner på en träning och kolla huruvida dom tränar powerplay eller inte, jag är enormt skeptisk till att dom gör det faktiskt.

Bister:
- Se det som ett utdelat uppdrag! Om dom inte tränar PP stenhårt eller om det ser illa ut så har du mitt mandat att gå ner på isen och berätta vad vi kommit fram till och att föreslå lämpliga åtgärder.

Skalis:
- Ja tamejf-n så ska jag glida ut på grillorna och börja skrika åt dom att det är 2 timmars extra träning på powerplay som gäller. Krizan får agera hjälpreda med att visa hur dom ska ställa upp, han ser ju bäst hur dom andra lagens spelare ställer upp sig och i vilka lägen dom ska skjuta.
Kommentera