1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481049 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #882259

Sv: The Final Battle, part VI
Lumber skrev:

” ... så klev det i morse in två gubbar från Härnösand och förberedde en bredbandsinstallation i lägenheten. Dom meckade runt med telefonjacken i hallen bland diverse halsdukar, match- och huvtröjor med vackra MoDo-tryck på. Själv var jag dagen till ära klädd i röd och fin Modo T-shirt. Den ena av dem var Timråit, vilket hans arbetskamrat fann mycket lustigt och förnöjsamt. Det gjorde även jag. ”


Jo, jag har också en hockeyrelaterad anekdot med guld-ton som även den är från det Ångermanländska lärosätet Härnösand.

Det finns en universitetslektor där som heter L Sandin. Denne utmärkte lärare är en stor supporter av de rödvita honhundarna. Eftersom jag haft honom som lärare under ett flertal år har det också blivit mycket hockeysnack, väldigt mycket. Om man uttrycker sig milt kan man säga att jag knappast håller en ödmjuk attityd när jag pratar med honom. Det gör inte heller han. Somliga av de som inte är insatt i hockey irriterar sig en aning kan man ana.

Igår mötte jag honom för första gången sedan guldet. Den annars så självsäkre, pratglade universitetslektorn förbannade sig att han just träffade mig. Han stod där med ett besvärat leende och tittade ner i marken. Jag sa inget. Han förstod vad jag sa utan att jag nämnde ett enda ord. Tillsist kunde vi kosta på oss att skratta och diskutera kvar, semi och final.

Men nog är det roligt att man inte behöver säga något, man behöver bara titta på dem. De vet vad man menar…
Kommentera