1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481848 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #911839

Sv: MoDo - Djurgården 25/9-07

Ytterligare en försäsong läggs till handlingarna, en av de längsta någonsin - känns det som i alla fall.
- Ja, skönt att allvaret äntligen startar, säger Harald Lückner, MODO coachen. Det känns som om seriepremiären flyttas fram hela tiden och jag personligen har svårt förstå att allsvenskan och div I startar före elitserien exempelvis.

Bara en enda seger på försäsongen inför mästaråret, nu ytterligare en aning "konstig" försäsong.
- Det stämmer. Vi har besvärats av massor av skador och faktiskt inte i en enda match kunnat spela med det tilltänkta premiärlaget. Men det här har i stället gjort att alla yngre spelare fått massor med istid, vilket är positivt.

Känslan inför premiären?
- Spänning framförallt och ovisshet. Just ovisshet är det alltid inför en premiär, det är först nu när spelet om viktiga poäng börjar som man får svar på allt.

Viktigast för MODO Hockey som regerande mästare?
- Att vara ödmjuka, ha rätt inställning till vad vi håller på med och full koncentration. För att vi vann senast går det inte att gå omkring och tro att vi är bra, det håller inte.

Ingen fara för mättnadskänsla i truppen?
- Det är det jag är minst rädd för. Träningsfliten och satsningen under barmark- och försäsongen har varit föredömlig.

Inte rädd för att MODO ska floppa som exempelvis Frölunda i fjol?
- Det går inte att gå omkring med sådana tankar och det gör jag inte heller. Jag tror stenhårt på det här gänget och känner bara förväntan.

Målsättning?
- Vi hade inför förra säsongen som mål att utmana de riktigt stora, det gjorde vi ju med besked och det ska vi fortsätta med. De nya arenorna och annat har gjort att lag som vi, Brynäs och Timrå för att ta några exempel kommit kapp i mycket. Den utvecklingen kommer att fortsätta.

Mattias Timander gör matchdebut för säsongen i premiären, Niklas Sundström har bara spelat en period under försäsongen, gör det dig orolig?
- Inte då det gäller de här spelarna. De är så rutinerade och vet hur de ska förbereda sig.

Djurgården i premiären hemma?
- I motsvarande match i fjol hade vi flyt, hoppas på något liknande. Stockholms Stolthet har tydligen alla problem man kan tänka sig om man ska tro alla experter, men vi har all respekt och räknar med en riktigt tuff fight.

Noterbart om laget

Noterbart 1: För dagen inga som helst skador.

Noterbart 2: Jubileum ett i dag: Mattias Timander backen, gör sin 300:e tävlingsmatch för MODO Hockey.

Noterbart 3: Jubileum två i dag: Niklas Sundström, forwarden, gör sin 200:e tävlingsmatch för MODO Hockey.

Noterbart 4: Backen Victor Hedman, som fyller 17 år först den 18 december, blir MODO Hockeys yngste spelare någonsin i elitserien. Anders Hedberg är den yngste i högsta divisionen.

Kommentera