Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Derbygrupper

319328 · » Till forumet


Sv: Derbygrupper
Stigsson: Tänk vilket lyft ishockeyn skulle få om elitserien bestod av 14 lag där 2 lag åkte ur och en superallsvenska med 14 lag där två lag gick direkt upp till elitserien. Det är många som föreslår detta nu...
Kommentera

Sv: Derbygrupper
Nästa inlägg i debatten om Derbygrupperna. Denna gånger från Halmstad Hammers.

Följ länken.
Kommentera

Sv: Derbygrupper
Kan bara hålla med och konstatera fakta, Rögles styrelse har med sitt förflutna som storklubb lyckats skramla i hockeyförbundets korridorer och skrämma upp förbundet för att kunna glida på en räkmacka genom serien.

Luktar lite pyrt tycker jag.

Kommer det några Moraiter till nobel i kväll. Alltid kul med motståndare även på läktaren.
Kommentera

Sv: Derbygrupper
Verkligen intressant ! Då är halva serien spelad och vi har inbringat hälften av de 60 poängen. 31 poäng för att vara exakt. De matcher som vi förlorat mot nämnda "topplag" så är det väl så gott som bara uddamåls förluster ? (Utom mot Rögle) Förhoppningsvis nu när serien vänder så är det förhoppnings vår tur att ha marginalerna på vår sida, och kunna vinna med uddamålet. Med start ikväll ! Dock ska man komma ihåg att Bofors endast tappat en poäng hittills i år på hemma plan, verkligen tufft.
Kommentera

Sv: Derbygrupper
mw:
Ja, där har man inte riktigt rosat marknaden än. Mot de övriga topplagen (Bofors/VIK/Oskarshamn/Rögle) har man hittills spelat sju matcher, och lyckats inkassera hela fem nollpoängare. Här måste vi bli bättre.
Vilket i.o.f.s är de enda fem förluster vi har.
Kommentera

Sv: Derbygrupper
metal guru: Inressant och talande statistik må jag säga. Men det hade man ju på känn redan innan säsongen. Jag skulle gissa att 60 poäng eller mer räcker för avancemang till SA. Nu gäller det för MIK att vinna lite toppmatcher som idag! :-)
Kommentera

Derbygrupper
Vi är mitt inne i en passage av derbygruppande, och jag passar på att notera att av de sex lagen i den norra derbygruppen ligger på fyra av fyra möjliga på superallsvenske-plats.

I de hittills 36 matcher som lagen i den norra gruppen spelat mot de södra har 108 poäng delats ut - 76 har hamnat i norr, 32 har hamnat söderut. Det ger en fördelning på 70.4% mot 29.6%.

Vem tjänar på detta då?
Gissningsvis Rögle, topplag i södra derbygruppen, som får en handfull fler chanser att hämta "gratispoäng" mot bottenlagen.

Sportsligt? Sure.
Kommentera

319328 · »