Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Media

910027 · » Till forumet


Sv: Media
Jaha, där glömde jag länken.:l
Kommentera

Sv: Media
Sagt om Mora IK i korthet:

"Mora IK kom inte från ingenstans."
HANS SÄRKIJÄRVI

"Det verkar som om Mora IK får folk att trivas i klubben och i samhället."
MAGNUS NYSTRÖM

"Mora är en välskött förening och har en bra ungdomsverksamhet. Det
finns starka traditioner, ligger högt på listan vad som är
hockey-Sveriges själ."
MATS WENNERHOLM

"Det finns inget ställe som det är gemytligare att komma till än FM Mattsons Arena i Mora."
CALLE JOHANSSON

"Det känns som att i lilla Mora gör vi saker tillsammans mot
resten av världen."
LEIF BOORK

"Jag tycker om människor som kan komma upp i en högre serie och bevisa att de hör hemma där."
HÅKAN LOOB

"jag har sett flera bra lag som haft svårt att få poäng i Moras arena."
BENGT-Åke GUSTAFSSON

"Jag gillar den fina buffen när man kommer in i pressrummet. Men
framförallt gemytet, alla hälsar på en. Det är alltid roligt att åka till Mora."
CHRIS HÄRENSTAM

"Innan jag började jobbet hos Luleå höll jag faktiskt på Mora."
HANS CHRUNAK

"Lag som Mora IK behövs."
LASSE ANRELL
Tror nu inte riktigt att han menar det men...

Nedan finner ni länken.
Kommentera

Sv: Media
MIK 7-1:
Jag tycker inte det är så konstigt att media tippar oss som förlorare, och jag tror faktiskt de har rätt i sin tes att i stort sett ingen utanför Mora tror på laget. Vi kom åtta i serien, vi var tippade i kvalserien före säsongstart och vi möter ettan, tillika det lag som för närvarande spelar i en egen division i elitserien (jag tror vi hade haft större chans att skaka något av de andra tre lagen där uppe).
Det jag tycker att journalisterna möjligen bortser från är MIKs starka form den senaste månaden. Men frågan är vad det betyder i ett slutspel, när förutsättingarna förändras. Det känns som om Färjestad åkt hem elitserien på en skridsko och laddat för slutspel sista veckorna.
Jag tror inte heller vi fixar Färjestad i bäst av sju matcher - de är för bra för det - men jag tror vi kan skaka dem i en eller ett par matcher. Och jävlar vad kul om jag har fel. Det må vara en klyscha, men nu har vi faktiskt allt att vinna och inget att förlora.
Kommentera

Sv: Media
MIK 7-1: jag bor eller hejjar inte på mora men jag tror fan dom kan göra det jävligt svårt för färjestad det skulle inte förvåna mig alls om dom skulle slå ut dom :)
Kommentera

Sv: Media
Att "ingen" tror på Mora IK utanför Mora kan väl knappast media ha del i,
eller?
Kommentera

Sv: Media
Här kommer en till.
Kommentera

Sv: Media
Jaha då var de igång igen.
Nyström skrev i fredags:
"Luleå och Djurgården går till slutspel. Det kan bli SM-guld."
Då syftade han till deras bra form och hårda väg till slutspelsplatsen
Att MIK har gått samma väg och har ännu bättre form ängnar han inte en tanke.
Han talade om ett fullsatt globen i kvarten mot Färjestad och tyckte att det skulle bli en härlig upplevelse.
Att Djurgården hade stora chanser mot FBK.
Kan tyvärr inte hitta den länken för Expressen bygger om.
Idag skrev han nått helt annat.

Det känns dj$vl$gt bra att "hela medias lag" Skansen,
inte får uppleva detta.
Kommentera

Sv: Media
Seabiscuit: Nej och åter nej va i hel!!!!!
Kommentera

Sv: Media
mok: beror väll helt på vilka som får upp ögonen för han
Kommentera

Sv: Media
Db_04: Skule han va så dyrt menar du? Han skall nog mest va tacksam om han får spela nånstans eftersom han vart skadad och inte direkt är i form.
Kommentera

Sv: Media
Seabiscuit: om ni har råd å pröjsa han de han kräver så
Kommentera

Sv: Media
Anders i Budum:
Skulle det här kunna vara nåt för mik?
Kommentera

Sv: Media
Stolt att vara MIK:are....så glad,forsätt så grabbar
Kommentera

Sv: Media
Härlig seger idag!

En kväll som denna är man extra glad att Bogg valde MIK istället för pengarna i Ryssland. Karln var ju grym!
Pitkimäki fortsätter övertyga.
Man får hoppas att det här var vändningen.
Kommentera

Sv: Media
Tången: Ja man kan ju välja att mista 20 millar på en smäll om man vill det. Det får man många bra lirare för..

Å vad gäller kansliet förstod jag att du var en kontorsråtta då efter detta påhopp!
Kommentera

Sv: Media
Ola:
Absolut. Men jag tror inte att det är så rysligt lätt att hitta en spelare som håller den ES-klass vi är ute efter i nuläget. I alla fall inte i våran prisklass. Sedan är det ju målskyttar vi är ute efter, och etablerade sådana är ännu svårare att hitta.

Chansen att Simons skulle lyckas med ännu en rockad á la Jordan och Fabus är heller inte särskilt stor. Don Simons betecknade det själv som ett rent konstverk. Inte så konstigt kanske, med tanke på att Basti blommat ut till en fullfjädrad ES-spelare, och Ymer är en av ES bästa defensiva forwards.

Risken blir istället att man värvar för värvandets skull, och sådana panikvärvningar är definitivt inget jag förespråkar eller tror på. Men har de koll på spelarna i fråga, och om det mot förmodan skulle finnas något ledigt på marknaden så visst.
Kommentera

Sv: Media
Steff: Ja, varför inte göra ett litet byte? Pasi #78. Eller vad säger du mattias - 74? ;-)
Kommentera

Sv: Media
Vi tar finnen i läxand som spottar in mål i allsvenskan =)
Kommentera

Sv: Media
Knogen:
Hittar man rätt spelare, så tycker jag det är rätt att värva nu. Förra årets värvningar av Bastiansen och Beuadoin gjordes i ungefär samma läge vi är nu.
Kommentera

Sv: Media
Knogen: Ja det är lätt att passa pucken från läktaren. Det gäller ju att få ordning på laget vi (tränarna) redan har. Det är nog inte så lätt att få tag på någon "billig" spjutspets i dagsläget, men har saknat den utlovade spetsen ända sedan Jardine anslöt.
Men jag tror på en snar förändring till det bättre.
Kommentera

Sv: Media
horcoff:

Jupp, så är det. Tyckte det var rätt tydligt även igår, i PP.

Egentligen är det ju en enorm fördel vi har. De slänger ut en gubbe för att bevaka Brendl, och det borde ju rimligtvis betyda att det blir mer ytor för de andra. Om sedan de andra gubbarna i PP-uppställningen börjar måla själva istället så kanske motståndarna inser att de inte kan bevaka Brendl hela tiden. Då kommer Brendl tillbaka som ett alternativ igen, och vips har vi två alternativ. Som det är nu är det lite som att envisas med att försöka köra i den igenstockade motorvägsfilen, när det finns en ledig fil alldeles bredvid.

Det är jäkligt lätt att vara läktarcoach ibland :-)
Kommentera

Sv: Media
Knogen: Man kan ju ställa sig frågan varför det går dåligt nu och inte i starten. Brendl`s målproduktion tidigare har gjort att hela laget förlitat sig på att han ska producera och göra mål och all focus har lagts på honom.
Kommentera

Sv: Media
Anders i Budum:

Jag dissar inte kategoriskt dina inlägg om du trodde det. Bara när du kommer med fullständigt onödiga inlägg som inte gör någon människa glad.

Hossahistorien var nog ganska speciell vill jag tro. Man lyckades göra en räd hos sponsorer och man förfogade över Hossas brorsa och polare. Det var nog inte helt svårt att få Hossa att välja Mora, och inte särskilt svårt att övertyga sponsorerna om att Hossa skulle bli en succé.

Faktum är dock att Mora knappast kan beskyllas för att vara den mest bemedlade klubben i ES. Tvärtom. Att börja kriga med storkapitalet om etablerade stjärnor funkar inte. Möjligtvis skulle det funka med att leta efter en potentiell stjärna á la Kerman. Men det krävs en hel del scouting för att hitta en sådan som passar MIK:s pluska, och sedan ska karln leverera också. Det är nog inte så lätt att lyckas med en sådan manöver.

Därför tror jag inte på att börja värva nu.
Kommentera

Sv: Media
Anders i Budum:
Tror du på fullaste allvar ni fått dit Hossa om det inte varit lockout och några spelare han redan kände fanns i laget ?

kan ju meddela dig att Hossas tjänster kostar Atlanta 6 miljoner $ / säsong .. du tror Mora har sånna summor kan lägga ut på 1 spelare nu eller ?
Kommentera

Sv: Media
Anders i Budum: Det är nog bara att inse att det inte finns några spelare att värva just nu. Modo värvade nyligen "världsartisten" Justin Morrison. Det lär ju ha varit det bästa de kunde hitta. Är det bara den klassen på det som finns tillgängligt så finns lika bra spelare tillgängliga redan i form av #15 t.ex.

Man kan inte jämföra med att MIK lyckades knyta till sig Hossa. Det berodde ju enbart på att Pavlikovsky och Lillhossa redan fanns här. Att få skoja runt med sina barndomsvänner för en gångs skull lär han inte ha krävt så mycket stålar för.
Kommentera

Sv: Media
Anders i Budum: Klart som f-n att det kostar på att vara i eliten. Det är dock en övervägning hur man skall hantera kapitalet. Kanske är det så enkelt att DU är lösningen. Anmäl dig på kansliiet så fixar vi resten!
Kommentera

Sv: Media
Knogen: Du brukar inte gilla mina inlägg så jag är inte förvånad att du även dissar detta. Man hade ju råd med Hossa på hans tid, trots att man inte kickade några andra. Ska vi vara med i eliten kostar det. Det är bara att acceptera. Annars har vi inte nått där att göra. Alla andra lag värvar på artist kontrakt nu. Då kan vi inte bara sitta och titta på. Eftersom de hittar spelare måste väl även vi göra det?
Kommentera

Sv: Media
Anders i Budum:

Och vart hittar man en målspruta (eller till och med två) som är ledig, passar MIK:s ekonomi och vill flytta till Mora? Nej tack! Inga panikvärvningar nu.

Tången:

Jag köper det rätt av :-)
Kommentera

Sv: Media
henrikj: Det vi behöver är minst två nya spelare med målsinne och klass. Jag tror inte ett dugg på att mixtra med olika kedjekombinationer med de spelare vi nu har. Vi har FÖR många som är medelmåtta. Det räcker inte. Vi måste ha en riktigt vass första femma, och inte dessa noretpojks spelare som ska representera vår kraft, som vi inte har.

Nä, upp med plånkan Simons oh placera sonen i korvkiosken!
Kommentera

Sv: Media
Knogen: Ja men byt ut Bastiansen mot Bogg. Sätt in Bastiansen med Elomo och Johansson ist.
Kommentera

Sv: Media
Tången:

Var de inte lite inne på det igår när de totade ihop Brendl med Ymer?

Iofs är väl inte Ymer någon megapowerforward, men jäklar så han vinner puck ofta. Mittzonens odiskutable gigant.
Kommentera

Sv: Media
henrikj: Jag skulle vilja se Boggen tillsammans med Brendl + nån powerforward som Granis eller Martin. Fan vad vi saknar Toukko!
Kommentera

Sv: Media
Tången: Förstår inte heller varför man sätter ihop de enda tre speluppläggarna MIK har i samma kedja. Jag skulle vilja se Elomo eller Johansson tillsammans med Brendl och Bastiansen. Inget ont om Nilsson, jag gillar honom men känns som Brendl behöver någon som kan slå riktiga passningar. Då blir det en målskytt, en slitvarg/målskytt och en framspelare. Perfekt? :)
Kommentera

Sv: Media
Knogen: Om vi nu måste snacka Simme så gjorde han FAN så mycket mer väsen av sig i fjol än vad han gjort i år. Då tyckte jag att han mycket väl försvarade sin plats i 1:a linen men nu börjar t.om. jag att ge upp. Vilken skillnad det blev då Nilsson tog hans plats i sista perioden! Jag undrar dock fortfarande hur man tänker då man sätter ihop en kedja med Elomo-Bogg- Johansson??? Tre tekniker i samma lina??
Kommentera

Sv: Media
Tången:

Måste säga att jag blev väldigt förvånad när jag såg den kedjeformationen första gången. Snacka om att lägga alla ägg i samma korg.

Vad gäller Simme så är det bara att hålla med. Han levererar ...inte alls just nu. Verkar väldigt rädd för att göra bort sig. Det spel han hade ifjol, när han ofta tog hand om pucken i egen zon och drog iväg som en ruskigt svårstoppad furie och skapade ytor för lagkamraterna, är väldigt fjärran just nu.

Det är iofs inte så jättekonstigt att han är rädd på isen med tanke på allt han fått utstå genom åren. Minsta misstag (som alla gör, varje match) får han höra direkt. Jag har t.o.m. flera gånger hört folk spy galla över Simme när han inte ens varit på isen, eftersom de trott att det var han.

Till skillnad från många andra lurkar på läktaren hoppas jag dock att han snart hittar tillbaka till den form han hade ifjol. Då är han verkligen en tillgång. Tyvärr är han inte det nu.
Kommentera

Sv: Media
mattias - 74: Nej, nej, han bär inte mitt hundhuvud. Bara krasst konstaterar att han levererar sämre i år. Jag är inte alls ute efter någons speciella avrättning, den få andra stå för. Jag menar iaf att det är ren idioti att sätta samman en kedja bestående av Boggen. Lill-Eric och Elomo. Dessa tre bör spridas ut, enligt mitt sätt att se det.
Kommentera

Sv: Media
Tången:

Är det han som får bära hundhuvudet nu när inte ni vinner eller, Jag tror att det är så enkelt som så här att när inte Brendl gör mål så vinner inte MIK! Kan det vara svårare än så tror du ??
Kommentera

Sv: Media
Db_04: Tror nog det är bättre att vänta på att det lossnar för honom:)
Kommentera

Sv: Media
mattias - 74: Berätta för mig exakt vad han skulle bidraga till LIF. Fast det är ju sant att kann man åka 20 meter utan att ramla så platsar man, förmodligen;-)
Kommentera

Sv: Media
horcoff:

Ja han är helt klart en risk i Bofors kan inte ha en spalre som drar på sig 10 minuter för snack för en solklar utvsning som jag ser det
Kommentera

Sv: Media
Kollat på Wessner i Bofors mot Rögle men han har fått lämmna isen nu.
Spelar tufft men drar på sig för mycket utvisningar, 16 min. i kväll.
Kommentera

Sv: Media
Tången:

Förmodligen int emen jag skrrev att jag kan tänka mig honom där
Kommentera

Sv: Media
mattias - 74: Tror inte att han ids spela där!
Kommentera

Sv: Media
Db_04:

Jag ser gärna Simons i Leksand om han nu hamnar i Moras frysbox !!
Kommentera

Sv: Media
MIK 7-1:Känner mig tvungen att kasta mig in i debatten. Enligt mitt sätt att se på ishockey så är väl kedjan med: Boggen - Elomo - Johansson dömd att få tillbringa sin istid i försvarszon, synd på såna lirare. Jag menar TRE tekniker i samma kedja utan någon "sargrunkare" eller bulldozer. Dömt att misslyckas. Börjar så.....
Kommentera

Sv: Media
MIK 7-1: annars om ni så fasligt gärna vill bli av me simons kan vi byta han mot herman hultgren & österby
Kommentera

Sv: Media
Anders i Budum: Du jämnför med en kille som håller på att ta ES rekord.
Det gör de andra inte riktigt rättvisa.
Att göra mål varje match är inte direkt normalt.

Marian Hossa 18mål på 24matcher
Horcoff 19mål på 50matcher
Kerman 19mål på 50matcher
lill-Eric 13mål på 50matcher
Lupaschuk eller Hiawata 13mål på 49matcher

Db_04: Det gör du rätt i;)

Dino: Sluta håna 78, den här diskutionen har vi haft förr.
Håller helt med Db_04 i den frågan.

LA Kings: Elomo har stor kapacitet, det visade han efter nyår,
men han måste in i en fungerande femma.
Hur ska mindre istid gynna hans PP spel?

Det är inte riktigt sant, Elomo har assist på flera av Hymers mål och honom skulle jag inte vilja kalla skyttekung.
Kommentera

Sv: Media
MIK 7-1:

Jag har inte sagt att han ska placeras på bänken för att bli bättre utan för att det kanske är bäst för laget att någon som inte är lika svag defensivt får mer istid medan Elomo får mindre i spel fem-mot-fem. Och jag sa också att jag tyckte att han skulle fortsätta spela powerplay.

Man kan också fråga sig varför det bara är Brendl som tycks kunna göra mål på Elomos passar.

Men jag håller med dig om en sak. Alternativet till att ge honom mindre istid är att placera honom i en offensivt stark formation med Brendl och ytterligare en spelare som har förmåga att sätta sina lägen (finns inte jättemånga den här säsongen men säg exempelvis Bastianssen) och hoppas att de gör fler mer framåt än de släpper in bakåt.
Kommentera

Sv: Media
Swordster: jaja men de är viss skillnad.....finns andra spelare som vart totalt värdelösa i en klubb och sen lyckats i en annan klubb.
Kommentera

Sv: Media
Seabiscuit:
...är välkommen att säga om det han sade, under förutsättning att han sänker tonläget till normal samtalsnivå. Det är inte meningen att folk i Timrå ska höra dig även UTAN Internet.
Kommentera

910027 · »